Zo vaak zou je volgens kappers je haren moeten knippen

Het verschilt per haarlengte hoe vaak je een knipbeurt moet ondergaan

Het is en blijft een lastig ding. Je wil je haren laten groeien, maar ook een frisse coupe. Hoe vaak moet je je haren dan knippen? Volgens kappers is dit om de 6 tot 8 weken. Maar goed: is dit nou echt nodig, of zien die kappers je nu eenmaal graag wat vaker dan een keer in het jaar? Voor eens en altijd geven wij je het verlossende antwoord. 

Verschillende haartypes

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er veel verschil zit tussen de verschillende lengtes en diktes van ieders haar. Haarexpert Philip B. legt aan de website Good Housekeeping uit hoe dit zit. Volgens hem is het voor mensen met kort haar nodig om maximaal een maand tussen een knipbeurt aan te houden. Voor mensen met halflang haar is het het beste om elke 6 tot 8 weken een knipbeurt te ondergaan. Heb je enorm lang haar? Dan is om het half jaar voldoende. Dit hangt ook af van de dikte. Dik haar heeft minder vaak een knipbeurt nodig dan dun haar.

Hoe merk je dat je naar de kapper moet?

We weten allemaal dat je bij het zien van dode punten eigenlijk zo snel mogelijk naar de kapper moet. Maar niet alleen dode puntjes zijn een signaal. Ook andere factoren geven aan dat een knipbeurt geen gek idee is. Helemaal wanneer je de boel wil laten groeien, kun je die afspraak beter niet te lang uitstellen. Aan deze signalen merk je dat je haar geknipt moet worden:

  • Je haar wil niet meer goed in model zitten.
  • De onderkant van je haar raakt gauw in de knoop.
  • Punten van je haar voelen een beetje aan als kauwgom.
  • De uiteinden van je haar breekt af.
  • Heb je van nature krullen? Dan merk je dat de krul uit je punten verdwijnt.

Niet langer dan 6 maanden

Vooral mensen met een flinke bos haar zijn geneigd niet vaak naar de kapper te gaan. Toch is het volgens Philip niet verstandig om langer dan 6 maanden te wachten.”Na een lange tijd, hoe goed je je haar ook behandelt, raken de punten versleten”, legt de haarexpert uit. “Zodra je haarpunten gespleten zijn, kun je het niet meer herstellen.” Oftewel: wil je die gezonde lokken behouden? Wacht dan niet te lang met je kappersbezoek.

Lees ook: Adele showt transformatie met voor- en nafoto’s op Instagram

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels