Deze 28 dingen wist je nog niet over Beverly Hills 90210

Wie was jouw favoriete Beverly Hills 90210-personage?

Het is al bijna 28 jaar geleden dat Beverly Hills 90210 voor het eerst op de beeldbuis verscheen. Op 4 oktober 1990 werd de allereerste aflevering uitgezonden en voor we het wisten sloten we de tieners in ons hart en leefden we mee met het wel en wee van de inwoners van Beverly Hills 90210. Hoewel het jaren geleden is dat de tienerserie voor het eerst op tv was, zijn er toch nog dingen die je na al die jaren nog steeds niet wist over de serie…

We hebben 28 dingen op een rijtje gezet die je nog niet wist over Beverly Hills 90210

1. Film- en televisieproducten Aaron Spelling heeft vele series op zijn naam staan, waaronder Dynasty, The Love Boat, 7th Heaven en Charmed, maar Beverly Hills 90210 is zijn langslopende serie.

2. Gabrielle Carteris, die de rol van Andrea Zuckerman voor haar rekening nam, verliet de serie na vijf seizoenen om haar eigen talk show op te zetten. Helaas kreeg haar talkshow maar 1 seizoen.

3. Tori Spelling, de dochter van Aaron Spelling, speelde de 17-jarige Donna in de serie. Haar vader had haar niet verteld over de serie die in de maak was, maar ze hoorde het van haar agent.

4. Tori wilde niet worden gezien als ‘de dochter van’ en deed daarom auditie voor de serie onder de naam Tori Mitchell.

5. Tori deed eigenlijk auditie voor de rol van Kelly Taylor. Een week later werd haar de rol van Donna Martin aangeboden.

6. Jennie Garth deed maar liefst vijf keer auditie, voordat ze de rol van Kelly Taylor kreeg.

7. De cast van de serie veranderde door de jaren heen. Alleen Jennie Garth (Kelly), Tori Spelling (Donna), Brian Austin Green (David) en Ian Ziering (Steve) zaten tien jaar in de serie.

8. Joe E. Tata had een bijrol als Nat Bussichio, de eigenaar van The Peach Pit. Toch had hij op de bovengenoemde (en Jason Priestley) na, de meeste afleveringen op zijn naam staan. In totaal bestond de serie uit 292 afleveringen.

9. Tori Spelling bleef het studeren uitstellen voor de tienerserie. “Elk jaar dacht ik dat er niet een nieuw seizoen zou komen. Ik wilde gaan studeren als de serie was afgelopen, maar het bleef maar doorgaan.” Uiteindelijk is Tori nooit gaan studeren.

10. Donna Martin zou eigenlijk Donna Morgan heten, maar dit is op het laatste moment veranderd.

11. Wie fan is van de serie Buffy the Vampire Slayer had het misschien al opgemerkt. Zowel de opnames van Buffy the Vampire Slayer als Beverly Hills 90210 vonden plaats op dezelfde middelbare school: Torrance High School in Torrance, Californië.

12. Meerdere acteurs en actrices die in de serie te zien zijn, hebben een relatie met elkaar gehad. Zo onthulde Jason Priestley (Brandon) in zijn memoire. Wie met wie ging, bleef een geheim. Volgens de Hollywood Reporter zou Jason Priestley een relatie hebben gehad met Christine Elise, die de rol van Emily Valentine voor haar rekening nam.

13. Jason Priestley was de laatste acteur die een rol in de serie wist te bemachtigen. Hij deed auditie op een donderdag en hoorde een dag later dat hij de rol kreeg. De eerstvolgende maandag stond hij al op de set voor de opnames.

Lees nog meer leuke feitjes op de volgende pagina!

Pagina 1/2