We zijn los! Deze 5 boeren kunnen we de aankomende tijd volgen in Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen ging gisteravond eindelijk van start

Het was aftellen geblazen voor de echte Boer zoekt Vrouw-fans onder ons. Het nieuwe seizoen liet een tijdje op zich wachten, maar is gisteravond dan eindelijk van start gegaan. In de eerste aflevering was te zien hoe de tien boeren hun brieven ontvingen. Wie kregen er genoeg om de aankomende weken op tv te verschijnen? Deze vijf boeren zijn de gelukkigen.

De brieven

Van zo’n eerste uitzending kunnen we maar geen genoeg krijgen. Die hoopvolle blikken van de boeren wanneer Yvon bij ze over de drempel stapt en die sprankelende oogjes wanneer de zak met brieven op tafel wordt gelegd. Heerlijk!  We vinden het bijna jammer dat er elk jaar maar tien boeren verrast worden met een lading liefdesverklaringen. Wat moeten die mooie woorden, attente cadeautjes en creatieve knutselwerkjes van de brievenschrijvers een boost zijn voor het zelfvertrouwen van de doorgaans zo bescheiden en nuchtere agrariërs.

Vijf boeren

Ook al gunden we het ze alle tien evenveel, helaas worden slechts vijf boeren de aankomende weken gevolgd door Yvon en haar cameraploeg. De vijf die nét niet genoeg brieven kregen, zullen achter de schermen proberen de liefde te vinden. Wie we wél gaan zien op tv? Dit zijn ze!

Boer Jan

De eerste boer die dit jaar genoeg brieven kreeg om op de buis te komen, is boer Jan. Wanneer Yvon hem dat nieuws komt brengen, weet de 35-jarige eigenaar van een zorgboerderij bijna niet wat hij ermee aan moet. Stiekem had hij namelijk gehoopt net niet genoeg brieven te krijgen om gevolgd te worden, zodat hij op zijn gemak en zonder camera’s op zoek kon gaan naar zijn droomvrouw. Ook kon de sympathieke boer zich niet voorstellen dat zoveel vrouwen op hem zouden schrijven. Tja, dat liep even anders! Tegen zijn verwachtingen in kwamen 63 brieven zijn kant op en zit hij bij de overgebleven 5 boeren. Dat is voor hem misschien even wennen, maar wij vinden het stiekem heel leuk.

Boer Bastiaan

Het was voor boer Bastiaan een behoorlijke opgave om 10 brievenschrijfsters te selecteren voor de speedddates. De goedlachse boer met schattige krulletjes ontving namelijk maar liefst 167 brieven van vrouwen die hem dolgraag willen ontmoeten. De voorstelvideo van Bastiaan, waarin hij aangeeft een misfit te zijn en zich altijd een tikkeltje anders te voelen dan de rest, raakte bij een hoop dames de juiste snaar. Hij krijgt dan ook veel brieven vol herkenning binnen. Hoe leuk is het dat wij hem de aankomende tijd mogen volgen in zijn zoektocht!

De andere drie boeren vind je op de volgende pagina.