5 extreem succesvolle beroemdheden die vroeger zijn ontslagen

Hoe dan? 

Het is natuurlijk nooit leuk als je ontslagen wordt. Het brengt een hoop zorgen met zich mee en het kan voelen als falen. Echter brengt het ook voordelen met zich mee als je bent ontslagen — al zie je dat aan het begin misschien nog niet. Alle deuren staan weer open, je kunt nadenken over wat je echt wilt, en iets heel anders gaan doen. Deze vijf beroemdheden bewijzen dat een ontslag niet het einde van de wereld is. Zij kwamen er sterker uit en zijn ontzettend succesvol geworden. 

1. Anna Wintour 

De 71-jarige Anna Wintour staat al jaren aan de top als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. Enne, de fashionista denkt nog lang niet aan stoppen. In december werd zelfs bekend dat Anna nóg meer verantwoordelijkheden op zich gaat nemen. Zo is ze nu editoriaal director van een uitgeverij, waardoor ze eindverantwoordelijk is voor de inhoud van titels als Vanity Fair en GQ. En als kers op de taart is Wintour benoemd tot global editorial director van alle 26 Vogue-titels wereldwijd. Met zo’n succesvolle carrière zou je haast denken dat het Anna alleen maar voor de wind gaat, maar niets is minder waar. Aan het begin van haar carrière is ze ontslagen als junior editor bij Harper’s Bazaar. Destijds een tegenslag, maar tegenwoordig vertelt Wintour aan fashion studenten dat iedereen een keer ontslagen moet zijn om echt te kunnen groeien.

2. Steve Jobs

Nog zo’n bijzonder verhaal: Steve Jobs werd ontslagen bij Apple. Inderdaad, het bedrijf dat hij mede heeft opgericht. “Ik was ontslagen bij mijn eigen bedrijf en de hele wereld wist het”, zei hij daarover in 2005 tijdens een speech. “Hetgene waar ik mijn hele volwassen leven op had gefocust, was weggevallen en het was verschrikkelijk.” Jobs ging echter niet bij de pakken neerzitten. Hij richtte nieuwe bedrijven op: NeXT en Pixar Animations Studios op. NeXT werd later weer overgenomen door Apple en een decennium later kwam Steve Jobs sterker dan ooit terug bij datzelfde bedrijf. Daar lanceerde hij later innovaties al de iPod, iPhone en iPad.