5 extreem succesvolle beroemdheden die vroeger zijn ontslagen

3. Oprah Winfrey 

We kennen Oprah Winfrey allemaal als de bekendste talkshowhost ter wereld. Daarnaast is Winfrey een succesvolle producer en onderneemster. Dat succes kwam echter niet van de ene op de andere dag. Haar eerste baan, als nieuwslezer, kwam na zeven maanden al ten einde. Oprah werd ontslagen omdat ze volgends de producer ‘niet geschikt was voor televisienieuws’. De presentatrice verhuisde toen naar een middagshow en de rest is geschiedenis. Toch ziet Winfrey haar ontslag allesbehalve als iets negatiefs: “Ik had geen idee dat dit de grootste groeiperiode zou zijn uit mijn volwassen leven.”

4. Michael Bloomberg

Als partner bij de investeerder Salomon Brothers werd Michael Bloomberg vroeger ontslagen. Gelukkig heeft Bloomberg deze teleurstelling kunnen omzetten in een succes. Hij gebruikte zijn ontslagvergoeding om zijn eigen financiële dienstverlening op te zetten, zo vertelt hij in zijn autobiografie Bloomberg by Bloomberg. Inmiddels heeft Michael volgens Forbes een netwaarde van 45.4 miljard euro. We kunnen dus wel stellen dat het ontslag destijds hem geen windeieren heeft gelegd. 

5. Walt Disney 

De naam ‘Walt Disney’ is tegenwoordig een wereldwijd begrip. Toch heeft Walt daar hard voor moeten werken. Bij een van zijn eerste baantjes, in 1919, werd Walt Disney nog ontslagen als cartoonist bij de Kansas City Star krant. Zijn baas was destijds van mening dat hij ‘geen verbeeldingskracht, fantasie en goede ideeën had’. Diezelfde baas had toen niet kunnen inschatten dat Walt later samen met zijn broer naar Californië zou verhuizen, om samen de Disney Brother’s Studio op te richten. Hij creëerde onder andere Mickey Mouse en Disneyland, waarmee hij 22 Academy Awards won. 

Lees ook: Met deze 15 tips blijft de geur van je parfum langer hangen

Bron: Metro | Beeld: Videostills YouTube