Deze 6 voedingsmiddelen zorgen voor een stralende en gezonde huid

huid voedingsmiddelen gezond

Hallo, perzikhuidje!

Droom jij van een perzikhuidje? Grote kans dat je vaak in de weer bent met verschillende crèmes of reinigingsgels. Dit doet veel goeds voor je huid, maar wanneer je vervolgens flink wat ongezond voedsel naar binnen werkt, verbetert je huid alsnog niet gauw. Gelukkig zijn er een aantal voedingsmiddelen die je huid wél van een gezonde glow voorzien. Eet smakelijk! 

Voedingsdeskundige Kimberly Snyder vertelt aan lifestylewebsite Well + Good welke voedingsmiddelen je juist wél moet eten.

Boerenkool

Boerenkool is een bron van vitamine A, C en E én bevat veel magnesium en calcium. Al deze goede eigenschappen stimuleren de celgroei van je huid, wat ervoor zorgt dat je een jongere uitstraling krijgt. Ben je niet zo gek op stampot boerenkool? Maak er dan eens een salade van.

Pompoenzaad

Deze ga je in je dagelijkse routine proppen: een handjevol pompoenzaad per dag. Dit handjevol doet wonderen voor acné en staat gelijk aan een pilletje vitamine B. Vitamine B draagt bij aan sterk haar, mooie nagels en een glanzende huid. Daar komt nog bij dat pompoenzaad een echte smaakmaker door je gerechten is. Winning. 

Citroen

Citroen bevat een flinke hoeveelheid vitamine C, wat helpt het collageen in je huid te onderhouden. Dit houdt in dat de structuur van je huid verbeterd wordt, waardoor de boel een stuk egaler lijkt. Pers het sap van een citroen door je water, thee of gerechten. Lekker fris!

Komkommer

Ondanks dat komkommer een hoop water bevat – je verbrandt door het eten van komkommer namelijk meer calorieën dan je binnenkrijgt – zitten er ook vitamines en mineralen in. Komkommer bevat vitamine B en C, zink, calcium, magnesium en ijzer. Dit zorgt samen voor een gehydrateerde huid die er jonger en gezond uitziet.

Papaya

Je gooit ‘m waarschijnlijk niet standaard in je boodschappenmandje, maar papaya doet veel goeds voor je uit. Er zit veel vitamine A in, wat zorgt voor een goede reparatie van je huid. Hierdoor zullen plekjes, pukkeltjes en bultjes sneller genezen en vervagen. Hallo, egale huid!

Chiazaad

Chiazaad blijkt uit onderzoek een bloedverdunnende en bloeddrukverlagende werking te hebben. Daarnaast bevat chiazaad veel antioxidanten, wat helpt de ‘schade’ in je gezicht te herstellen. Nu hoef je uiteraard geen zak vol met chiazaadjes op te eten, maar meng de zaadjes door je smoothie of granola.

Lees ook: Haarexpert deelt de 5 meest voorkomende redenen voor haarverlies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Unsplash