Dit zijn de 9 schönsten Weihnachtsmarkten van Duitsland

Je hoeft voor een paar van deze Weihnachtsmarkten niet mijlenver de grens over

De mooiste kerstspulletjes bemachtigen, je te goed doen aan de Reibekuchen en nippen aan dat glaasje glühwein. Het zijn allemaal dingen die we doen als we een Weihnachtsmarkt bezoeken. De tientallen houten huisjes die versierd zijn met duizenden lichtjes zijn typerend voor de Weihnachtsmarkten en dit uitzicht geeft ons dan ook het ultieme kerstgevoel. Wil jij binnenkort een Duitse kerstmarkt bezoeken? We hebben een paar van de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet.

1. Neurenberg

29 november – 24 december 2019

Wie deze historische kerstmarkt wil bezoeken, moet wel eventjes in de auto zitten. Ruim 2 miljoen mensen brengen elk jaar een bezoekje aan deze kerstmarkt en vinden het de rit zeker waard. Op deze kerstmarkt kun je prachtige spulletjes bemachtigen, maar ook de lekkerste Neurenbergse specialiteiten proeven. Zo staat Neurenberg bekend om heerlijke peperkoeken, gegrilde worst en fruitbrood. Lees hier meer over de kerstmarkt in Neurenberg. 

2. Dresden

27 november – 24 december 2019

Dresden wordt wederom omgetoverd tot een waar kerstparadijs. De Kerstmarkt in Dresden – die maar liefst 275 kramen telt – wordt niet alleen druk bezocht vanwege alle pracht en praal, maar ook om het Stollenfest. Op zaterdag 7 december vindt het Stollenfest plaats. Tijdens het fest draait het allemaal om een gigantische stol. De dag wordt gestart met een feestelijke parade door de stad, waarna de enorme stol wordt aangesneden. Hier lees je meer over de kerstmarkt in Dresden. 

3. Keulen

25 november – 23 december 2019

Vanuit het zuiden van het land is het niet zo’n lange rit naar Keulen. De kerstmarkt van Keulen bevindt zich niet slechts op één plein, maar op meerdere pleinen en straatjes. Ben je dol op chocolade én kerstmarkten? Dan is het helemaal de moeite waard om tussen 25 november en 23 december een bezoekje te brengen aan deze metropool. Zo staan er tig kerstkraampjes naast het chocolademuseum. Zo kun je een bezoekje aan de kerstmarkt lekker combineren met een bezoekje aan het chocolademuseum. Win-win! Lees hier meer over de kerstmarkt in Keulen. 

View this post on Instagram

#cologneweihnachtsmarkt #frankreichaustausch2018

A post shared by Marlene (@marlene.b_2005) on

4. Aken

22 november – 23 december

Rijd bij Heerlen de grens over en voor je het weet ben je in Aken. De kerstmarkt in Aken is wat kleiner dan die in Keulen, maar deze Weihnachtsmarkt is minstens zo gezellig. Uiteraard kun je ook op deze markt de leukste kersttierlantijntjes kopen en je te goed doen aan heerlijke hapjes en drankjes. Hier lees je meer over de kerstmarkt in Aken. 

5. Bremen

25 november – 23 december 2019

Voor de noordelingen is Keulen net te ver voor een dagje weg, maar maak je geen zorgen. Bremen is een stuk dichterbij en heeft ook een prachtige kerstmarkt. Op het plein waar ook de Bremer stadsmuzikanten pronken, staan vanaf eind november zo’n 180 kerstkramen. Bovendien kun je door de stad heen genieten van diverse voorstellingen en optredens. Lees hier meer over de kerstmarkt in Bremen. 

View this post on Instagram

||BREMEN – WEIHNACHTSMARKT|| . . Viele Grüße aus Bremen… Demnächst mehr! Wünsche allen ein herrliches Wochenende! ????????? ____________________________________________________ Greetings from Bremen … Coming soon! Wish everyone a wonderful weekend! ?????? ____________________________________________________ #bremen #bremerstadtmusikanten #märchen #gebrüdergrimm #bremencity #hbcity #bremermoment #bremertourismus #bestchristmascity #christmasmarket #weihnachtsmarkt #weihnachtsmarktbremen #bremenweihnachtsmarkt #bremerweihnachtsmarkt #christmas #advent2018 #christmas2018 #vanoce2018 #20181214 #beautifuldestinations #deutschland_greatshots #reiseblogger #städteblogger #meinwaldgartenblog? #meinwaldgartenblog___weihnachtsmarkt?

A post shared by ||SARA VON BUELSDORF|| (@von.buelsdorf) on

Lees meer op de volgende pagina.

Pagina 1/2