Aaltje en Arend breken huwelijksrecord: het echtpaar is bijna 81 jaar getrouwd

Het stel is vandaag 80 jaar en 289 dagen getrouwd

In een tijd waarin ongeveer één op de drie huwelijke eindigen in een scheiding, is het maar wat bijzonder als een echtpaar hun Zilveren (25 jaar) of Gouden (50 jaar) huwelijk viert. Een echtpaar uit Drenthe spant echter de kroon. Aaltje (100) en haar man Arend (102) hebben namelijk een huwelijksrecord gebroken. De twee zijn ruim tachtig jaar getrouwd!

Ze gaven elkaar op 22 januari 1938 het jawoord.

Huwelijk

Aaltje en Arend hadden elkaar ontmoet tijdens het dansen. De destijds 17-jarige Aaltje werd tot over haar over verliefd op Arend. “Als je gek op elkaar bent, is het klaar”, vertelde ze vorig jaar aan RTL Nieuws. Op 22 januari 1938 stapten ze in het huwelijksbootje en na ruim 80 jaar wonen ze nog altijd samen. Aaltje en Arend mogen zich nu ook de nieuwe recordhouder noemen van het langste huwelijk van Nederland. Het echtpaar neemt het record over van Henriëtte Tritsch en Pieter Ably, dit stel gaf elkaar het jawoord in 1928 en bleef samen tot Henriëtte stierf in 2009.

Geheim

Ondanks dat het stel al zo lang gelukkig samen is, hebben zij ook weleens ruzie. “In elk gezin is wel wat. Met elkaar vechten en elkaar daarna weer de hand kunnen schudden, dat is belangrijk. Deden ze dat tegenwoordig ook maar”, vertelt Aaltje. Het geheim van een goed huwelijk is volgens Aaltje gebasseerd op vertrouwen en op elke dag zoenen: “Dat gaat zo vanzelf. We zoenen elke avond en elke ochtend. Dat gaat niet over. Anders heb je elkaar niet meer lief.

 

Vieren

Vorig jaar vertelden de twee dat ze hoopten de tachtig jaar te bereiken. Dat is ze zeker gelukt én ze hebben ook nog eens een huwelijksrecord in de wacht gesleept. Gisteren kwamen de kinderen van Aaltje en Arend op de koffie om het bijzondere nieuws te vieren.

Lees ook: Roxeanne Hazes spreekt openhartig over het foute vriendje dat ze had

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels