Actrice Corrie van Gorp op 78-jarige leeftijd overleden

Corrie van Gorp

‘Schat van een mens’, schrijft collega-cabaretier en goede vriend Freek de Jonge

Corrie van Gorp is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. De actrice is in haar slaap overleden. Dat heeft haar familie maandagavond bekendgemaakt.

Begin carrière

Corrie was een echte duizendpoot. Ze was bekend als danseres, zangeres, actrice én comédienne. Zij brak begin jaren 70 door toen ze samen met Willem Nijholt optrad in de theatershows van Wim Sonneveld. Van Grop speelde onder andere de hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij en ik van Freek de Jonge en Bram Vermeulen en was te zien in de revue van niemand minder dan André van Duin.

Grote hits

Ook later in haar carrière speelde Corrie in de televisie- en theatershows van André. Daarnaast scoorde ze solo ook enkele grote hits, zoals Me Soesafoon, Alie van de wegenwacht, Ik ben tamboer en Zo slank zijn als je dochter. In 2009 maakte ze naast André nog een televisiecomeback met hun typetjes meneer en mevrouw de Bok in de Dik Voormekaar Show. In dat jaar trad ze dan ook voor het laatst op. In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam een vitrine ingericht met de originele kleding van mevrouw de Bok. Deze vitrine, in de foyer op de eerste etage, is een permanent eerbetoon aan Corrie.

Reacties

Cabaretier en goede vriend Freek de Jonge heeft emotioneel gereageerd op het overlijden van Corrie. “Onze Corrie (van Gorp) is overleden”, schrijft hij op Twitter. “Een legendarische comédienne. Bleef onzeker over haar rol in een Kannibaal als jij en ik, maar stortte zich er elke avond met volle overgave in. Schat van een mens.” Ook Claudia de Breij heeft gereageerd op het overlijden van de actrice. “Even over mensen die wél iets wezenlijks hebben toegevoegd tijdens hun tijd hier op aarde: Corrie van Gorp is overleden. Wat heb ik hard om die vrouw gelachen. Wat een schitterend type, zeker als mevrouw de Bok maar ik draaide als klein meisje ook Alie van de Wegenwacht grijs”, tweet zij. 

Lees ook: André van Duin ontvangt belangrijke prijs en grapt: ‘Nog nooit van gehoord’

Bron: AD | Beeld: Brunopress