Het einde is in zicht: ‘Kijkers moeten afscheid nemen van Grey’s Anatomy’

Grey's Anatomy

Volgens hoofdrolspeelster Ellen Pompeo zou het zeventiende seizoen zomaar het laatste kunnen zijn

Slecht nieuws voor de fans! Na vijftien jaar Grey’s Anatomy lijkt er toch echt een einde te komen aan de ziekenhuisserie. Dat maakte hoofdrolspeelster Ellen Pompeo deze week bekend.

Laatste jaar

“We weten niet wanneer de show echt stopt. Maar het zou zomaar eens dit jaar kunnen zijn”, vertelde Ellen Pompeo, die de rol van Meredith Grey vertolkt, deze week aan Variety. Het besluit ligt grotendeels in Ellens handen, want bedenker Shonda Rhimes verkondigde eerder al dat de show zou stoppen als ‘Meredith’ ook op zou stappen. Kijkers zullen daarom binnenkort afscheid moeten nemen van de populaire ziekenhuisshow. Niet alleen voor de trouwe kijkers, ook voor het productieteam zelf valt dat zwaar: “Het is geen makkelijke beslissing. We bieden veel mensen werk en we hebben een enorm platform. Daar ben ik dankbaar voor”, gaat Ellen verder. Gelukkig voor de fans is er nog een sprankje hoop: “Ik weet niet zeker of dit echt het laatste jaar is.”

Seizoen zeventien

Grey’s Anatomy is sinds 2005 niet weg te denken van de televisie. In die vijftien jaar heeft de ziekenhuisserie een grote schare trouwe fans weten te verzamelen die alle drama, relaties, noodsituaties en operaties in het Grey-Sloan Memorial Hospital op de voet volgen. In de VS begint op 12 november het zeventiende (!) seizoen van de serie, dat ondanks strenge coronamaatregelen op de set gelukkig tóch nog opgenomen kon worden.

Coronacrisis

Mocht het nieuwe seizoen ook meteen het laatste worden, dan sluiten we in ieder geval met een knaller af, als we Ellen Pompeo mogen geloven: “Ik ben heel, heel enthousiast over dit seizoen. Het wordt waarschijnlijk een van onze beste seizoenen ooit. En dat klinkt misschien knettergek, maar het is echt zo.” Even ontsnappen aan de realiteit zit er alleen niet in tijdens het kijken. Ook in het nieuwe seizoen van Grey’s staat het coronavirus centraal. Volgens scenarioschrijver Krista Vernoff voelde het niet goed om de pandemie helemaal buiten beeld te laten: “Om als grootste medische serie het grootste medische verhaal van de eeuw te negeren, voelde niet verantwoord tegenover iedereen die in de ziekenzorg werkt”, vertelde ze eerder aan The Hollywood Reporter. Wanneer het zeventiende seizoen ook in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Lees ook: Lovende reacties voor laatste aflevering Beste Zangers: ‘Bizar mooi’

Bron: US Magazine | Beeld: videostill