Over drie jaar heeft iedereen in Europa een alcoholslot in de auto


Europa verplicht alcoholslot in alle auto’s

Er is een politiek akkoord gesloten in het Europees Parlement: vanaf 2022 zijn allerlei moderne veiligheidsvoorzieningen in de auto verplicht. Hiermee wil het parlement het aantal verkeersdoden flink verminderen en ook het aantal ernstige verwondingen flink terugdrijven.

In de toekomst iedere auto een alcoholslot?

Veiligheidsmaatregelen

De toekomstvisie van het Europees Parlement is om met de nieuwe veiligheidsmaatregelen 25.000 verkeersdoden en 140.000 slachtoffers met ernstige verwondingen te voorkomen tegen 2038. Onder deze veiligheidsmaatregelen valt dus een alcoholslot in iedere nieuwe auto. Vanaf 2022 worden fabrikanten dus verplicht om in iedere auto zo’n slot in te bouwen.

Waarschuwingssyteem

Ook moeten naast een alcoholslot ook een noodremsysteem, betere gordels en een hulpmiddel om in de rijstrook te blijven worden ingebouwd. Daarnaast moeten er systemen verplicht worden ingebouwd die slaperigheid en smartphonegebruik opmerken en een waarschuwingssignaal uitzenden. Bij vrachtwagens zullen er hulpmiddelen komen om fietsers en wandelaars in de dode hoek te beschermen.

Alcoholslot

Een auto met alcoholslot kan niet starten voordat de bestuurder heeft geblazen. Is de test positief, dan zal de auto starten. Heeft de bestuurder gedronken? Dan gaat de auto gewoonweg niet aan.

Lees ook: Om deze reden moest Beau eerder stoppen met Five Days Inside

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels