Om deze reden moest Beau eerder stoppen met Five Days Inside

Five Days Inside
Beau kon het niet langer verdragen in Five Days Inside

Vanaf vanavond is het nieuwe seizoen van Five Days Inside te zien op RTL4. Ook dit seizoen verblijft presentator Beau van Erven Dorens iedere aflevering bij een instantie waar je normaal gesproken niet binnen zou mogen komen. Zo probeert hij te laten zien in wat voor omstandigheden mensen leven, wat hun verhalen zijn en wat ze meemaken. Dit seizoen werd echter zó emotioneel en heftig voor Beau, dat hij eerder moest stoppen.

De emoties lopen vaak hoog op in Five Days Inside.

Emotioneel

In een interview vertelt Beau over de zwaarste aflevering van het komende seizoen. Emotioneel gezien vond hij de aflevering met Villa Pardoes het heftigst. Villa Pardoes is een vakantiehuis naast de Efteling waar zieke kinderen met hun ouders kunnen verblijven. Beau vertelt: “Toen ik naar binnen liep, met de directeur stond te praten en een kindje zag, draaide ik me om en liep meteen weer naar buiten. Die kinderen verdienen het écht niet. Dan heb ik het, als vader van vier zoons, heel lastig om me staande te houden.”

Stoppen

Hoewel Villa Pardoes de meest emotionele aflevering was voor Beau zelf, was er een andere aflevering waar Beau het eerder voor gezien hield, iets wat nog niet eerder voorkwam. Hij verbleef bij een organisatie voor seropositieve sekswerkers in Nairobi. Hij sliep er één nacht, maar moest eerder weggaan. “Dat was verschrikkelijk, vond ik echt een nederlaag,” zegt Beau. Hij laat weten dat hij er gewoonweg niet kon slapen omdat de omstandigheden zó heftig en gevaarlijk waren. “Je moet wel beseffen dat ik met een mes onder mijn kussen sliep. En dat huis was zó ranzig. Als ik naar de wc wilde, stond ik tot mijn sokken in de urine.”

Beau Five Days Inside is vanaf vanavond iedere dinsdag om 20:33 op RTL4 te zien.

Lees ook: Om deze reden moest koningin Máxima waarschijnlijk onder het mes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill