Filmpjes van playbackende Alexia bijna miljoen keer bekeken op TikTok

TikTok-video’s van de 14-jarige prinses en haar vriendinnen gaan viral

Steeds meer royaltynews komt de laatste tijd van videoplatform TikTok. Onlangs trok een dubbelganger van prinses Amalia al de aandacht van de media, nu zijn het filmpjes van prinses Alexia die te zien zijn op de populaire muziekapp. Hoewel het deze keer om de échte prinses gaat, is het niet duidelijk of de vrolijke beelden ook daadwerkelijk door Alexia geplaatst zijn.

Dansen en playbacken

In de korte video’s zien we de 14-jarige prinses levendig playbacken en dansen met vriendinnen. De drie filmpjes van Alexia op TikTok zijn al honderdduizenden keren bekeken en trekken veel volgers naar het account. “Alexia is natuurlijk gewoon een tienermeisje” zegt koningshuisdeskundige Sandra Schuurhof bij Shownieuws. “En ze doet wat bijna alle jonge meiden tegenwoordig doen.”

Nepaccount

Het is de eerste keer dat een account van een royal op social media vrij toegankelijk is, zo verklaart Shownieuws. Er bestaan dan ook twijfels of het wel echt de prinses zelf is die achter dit TikTok-account zit, of dat de filmpjes door iemand anders naar buiten zijn gebracht. Al eerder werden foto’s van Alexia gebruikt voor nepaccounts op Instagram. Aan de andere kant kan het zijn dat Alexia erop vertrouwt dat de filmpjes niet worden uitgezonden in verband met de mediacode voor het koninklijk huis, aldus Schuurhof.  

Social media

Op Koningsdag dit jaar maakte Alexia ook al een verschijning op social media samen met haar moeder. In gesprek met vlogger Enzo Knol vertelde de prinses openhartig over haar familie.

De video de een playbackende prinses is nog steeds terug te vinden op TikTok. Al blijft het de vraag of de 14-jarige de video’s zelf op het platform plaatste. 

Lees ook: Koningin Máxima pakt de fiets om naar de heropening van het museum te gaan

Bron: Shownieuws | Beeld: RVD, fotograaf: Erwin Olaf