Allergisch voor nikkel? Met dit trucje kun je die sieraden toch dragen


Wat ontzettend handig!

Wie allergisch is voor nikkel is in de aap gelogeerd wanneer hij of zij toch sieraden draagt waar deze metaalsoort in zit. Als resultaat kan je huid gaan jeuken, kun je rode vlekken krijgen of krijg je zelfs uitslag. Als je sieraden wilt dragen, moeten deze van goud en zilver zijn; maar hiervoor moet je helaas vaak dieper in de buidel tasten. Gelukkig is er een manier waarop je toch nikkel kunt dragen.

Per ongeluk sieraden gekocht die van nikkel zijn? Breng ze niet meteen terug naar de winkel!

Sieraden van nikkel
Veel mensen vinden het leuk om voor speciale gelegenheden te pronken met mooie sieraden. Een paar ornamenten in de oren, ringen om de vingers en een eyecatcher van een ketting om de hals; wij worden er blij van. Helaas zijn veel gouden sieraden een stuk duurder dan de ‘nep’ sieraden. Voor degenen die een nikkelallergie hebben, kan het een doorn in het oog zijn wanneer ze een prachtige ring spotten die van nikkel is gemaakt. Leg het sieraad echter niet meteen terug, want er is een manier waarop je het toch kunt dragen.

Pleisterspray
Voor nog geen vijf euro per bus kun je een fles pleisterspray kopen. Pleisterspray is een uitkomst voor kleine wondjes en schaafplekken en het beschermt je huid, ook tegen nikkel. Wil je graag die mooie ring dragen? Spuit dan wat pleisterspray over je vingers, laat het vervolgens goed drogen voor je de ring omdoet en klaar is kees!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash