André Hazes doorbreekt lange stilte: ‘Ik zat in de meest donkere periode van mijn leven’

André Hazes

De zanger vertelt dat hij een moeilijke tijd achter de rug heeft

Na een maandenlange stilte laat André Hazes eindelijk weer van zich horen op Instagram. De zanger verdween aan het einde van vorig jaar bijna volledig uit beeld. Nu legt hij uit waarom én vertelt hij wanneer we een terugkeer kunnen verwachten.

Donkere periode

Voor het eerst sinds december deelt André een foto op Instagram. Het kiekje gaat gepaard met een uitgebreide tekst. “Lieve mensen, het moment is voor mij gekomen om de stilte van de afgelopen tijd te verbreken en ik deel daarom nu met jullie hoe het de afgelopen periode met mij is gegaan, en hoe het nu met mij gaat”, begint de zanger. André windt er geen doekjes om: “Ik zat in de meest donkere periode van mijn leven. Ik raakte mijzelf kwijt, terwijl ik iedereen om mij heen tevreden probeerde te houden.”

Professionele hulp

“Ik ben professionele hulp gaan zoeken, omdat ik dat op dat moment zo nodig had”, vervolgt de 28-jarige. “Gewoon helemaal terug naar de basis in een zoektocht naar mijzelf. Uitzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil in mijn leven en erachter komen wat mij nu ECHT gelukkig maakt (en wat juist niet). Ik ben cold turkey gestopt met het slopen van mijn lichaam en ik heb daarin bewust gekozen voor een lange mediastilte. Niet omdat ik jullie, mijn fans, tekort wilde doen, maar om een periode van rust te creëren. Iets waar ik enorm aan toe was en waardoor het nu weer juist goed met mij gaat.”

Documentaire binnenkort te zien

De zware periode waar André doorheen is gegaan, is binnenkort ook te zien in een Videoland-documentaire: Crossroads. “Ik laat mij van mijn meest kwetsbare kant zien en geloof me dat dit zwaar was. Ik ben van ver gekomen en jullie verdienen een eerlijke documentaire”, zegt de zanger daarover.

Holland Zingt Hazes 2023

Voor fans heeft Hazes goed nieuws: er staat een terugkeer naar het podium op de planning. “Veel verslavingen heb ik inmiddels overwonnen, maar de verslaving om te mogen zingen voor mijn fans zal ik nooit kwijtraken. Ik heb jullie zo gemist en kan niet wachten om mijn comeback te maken. En waar anders zou dat kunnen dan bij Holland Zingt Hazes 2023. Ik kijk er enorm naar uit om weer te mogen zingen voor het meest trouwe publiek dat er is. Veel liefs en geluk, André,” sluit de zanger af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

Lees ook: André Hazes springt in de bres voor moeder Rachel: ‘Laat je niet gek maken

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress