André Hazes maakt einde aan familie-vete met Marco Borsato

Alles is weer koek en ei

André Hazes Senior wilde tot aan zijn dood niks weten van Marco Borsato. Zijn zoon, André Hazes Junior, kreeg hier als kind het een en ander van mee, maar heeft de strijdbijl tussen de families begraven. Zo trad hij vorige week vijf dagen lang op als gastartiest in de concertenreeks van Marco Borsato in De Kuip in Rotterdam.

Maar waarom kon de overleden volkszanger Marco Borsato eigenlijk niet luchten of zien?

Dromen Zijn Bedrog

De meeste dromen zijn bedrog…‘ zodra iemand deze woorden hoort, gaat er meteen een belletje rinkelen. Vrijwel iedereen denkt meteen aan Marco Borsato’s monsterhit Dromen Zijn Bedrog. De zanger bracht het nummer in 1994 uit en kreeg daardoor zijn grote doorbraak. Anno 2019 wordt het nummer nog steeds bestempeld als een van de succesvolste Nederlandstalige singles allertijden. Hoewel voor Marco Borsato een grote droom uitkwam, was deze hit voor André Hazes Senior eerder een nachtmerrie.

Lied

André zou behoorlijk jaloers zijn geweest op het succes van Marco. Dit heeft te maken met een verkeerde keus van André. In 1994 kreeg de wijlen volkszanger het niet meer voor elkaar om met zijn singles weergaloze hits te scoren. “Zijn instinct laat het afweten, zijn emoties zitten hem steeds meer in de weg, zijn hitgevoeligheid laat te wensen over”, schrijft Bert Hiddema, die de biografie André Hazes: het verhaal van zijn leven schreef. De zanger kreeg het Italiaanse nummer Storie Di Tutti I Giorni van Riccardo Fogli te horen. Hoewel de volkszanger het nummer goed vindt, twijfelt de zanger of het nummer voor hem geschikt is. Het lied blijft in zijn hoofd zitten, maar hij laat het toch links liggen. André kreeg echter spijt van zijn keus toen het nummer Dromen zijn Bedrog van Marco Borsato in augustus 1994 uitkwam. “André krijgt een gortdroge keel. Zijn ideale nummer is de weergaloze hit van een concurrent geworden.”

Besef

De zanger beseft maar al te goed dat de hit van Marco Borsato zíjn hit had kunnen zijn. Vanaf dat moment wil de zanger niks meer weten van Marco. Als er een nummer van Marco op de radio werd gedraaid, moest de radio van André meteen uit en televisieproducenten moesten het al helemaal niet in hun hoofd halen om de zangers tegelijk uit te nodigen voor een programma. “Wat ik zelf nooit heb begrepen, is dat Marco Borsato op het afscheidsfeest in de Arena was”, schrijft Robert de Waal, die de bodyguard van André was in zijn laatste jaren, in zijn boek De Schaduw van André Hazes. “Die twee hadden zo’n verschrikkelijke hekel aan elkaar dat als ik met André in de auto zat en hij een nummer van Borsato hoorde, acuut de radio uit moest en hij nog net niet het hele dashboard uit elkaar trok.”

Bijgelegd

Hoewel André Junior nog erg jong was toen de vete tussen zijn vader en Marco speelde, kreeg hij er wel het een ander van mee. Gelukkig volgt André niet het voorbeeld van zijn vader en is alles tussen hem en Marco koek en ei. Zo trad André op tijdens de concertenreeks van Marco Borsato in De Kuip en zal Marco op 18, 19 en 20 oktober optreden als gastartiest van André Hazes tijdens zijn concertenreeks in Ahoy. Eind goed, al goed!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dames en heren!!! 18 19 en 20 Oktober is niemand minder dan @borsato mijn gastartiest!!! Koop je kaarten via www.andreinahoy.nl ??????

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op

Lees ook: Dit zijn de weersvoorspellingen voor de zomer van 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, Story | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Harold Versteeg