Dit zijn de weersvoorspellingen voor de zomer van 2019

Wordt het net zo warm als de zomer van 2018?

De zomer van 2018 kunnen we ons nog goed herinneren. Want wat was het heet! Zweten, ventilators aan en elke dag blote benen. Voor de een was dit een écht zomergevoel, maar voor de ander mocht het wel iets frisser. Nu de zomer van 2019 nadert, willen we natuurlijk maar al te graag weten wat de voorspellingen zijn. En daar hebben we het antwoord op! 

Hoe heet gaat het worden?

Voorspelling

Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline.nl zocht het uit: “In juli krijgen we regelmatig met zomerse en tropische dagen te maken. Zware onweersbuien zorgen ervoor dat de hitte regelmatig verdreven wordt. Ondanks de onweersbuien verloopt juli droger dan normaal.” Daarnaast zijn de voorspellingen in één woord: warm. We krijgen in Nederland opnieuw te maken met tropische temperaturen. Op sommige dagen kan het volgens de meteoroloog wel meer dan 30 graden worden.

Verkoeling

Ben je niet zo’n fan van die hitte? Geen zorgen, volgens Damen wordt het voornamelijk in de maand juli goed heet. De maand augustus zal daarentegen een stuk koeler zijn, met dus ook minder tropische temperaturen. Augustus zal typisch Nederlands zomerweer met zich meedragen. Dit betekent dus een mengelmoes van regenbuien en warme dagen.

Nattigheid

Woon je in het midden van Nederland, dan vallen de schoolvakanties precies in de maand augustus. Wanneer je een vakantie in Nederland op de planning hebt staan, dan wil je natuurlijk alles behalve regen en nattigheid. Damen stelt ons gerust, want volgens de meteoroloog hoeven we ons niet te veel zorgen te maken over een drijfnatte zomer. Er zal namelijk over Nederland een gemiddelde hoeveelheid regen vallen. Wel kan het volgens Damen per regio flink verschillen. Dit betekent dus in de ene regio enorme regenbuien, terwijl er in de andere regio vrijwel niets aan de hand is. Duimen dus!

Lees ook: Dingen die je echt opgeruimd moet hebben voor de zomer(vakantie) begint

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash