Peter R. de Vries: ‘André Hazes klaagt Privé aan om foto van zoontje op de cover’

André Hazes onderneemt juridische stappen tegen het blad

André Hazes en Bridget Maasland domineren momenteel het Nederlandse showbizznieuws. Volgens André geen probleem. “Zolang het maar respectvol blijft”, zei de zanger hierover tegen Frank Dane in de 538 Ochtendshow. Iets wat echter bij de zanger in het verkeerde keelgat schoot, is dat roddelbladen foto’s van zijn zoontje op hun covers plaatsen. André gaf aan dat hij stappen wil ondernemen tegen dergelijke bladen. Peter R. De Vries liet gisteren in de uitzending van Café Hendriks & Genee weten dat de 25-jarige volkszanger de daad bij het woord voegt.

André heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries in de arm genomen.

Portretrecht

Weekblad Privé plaatste een foto van kleine Dré met de volgende tekst: ‘KLEINE JONGEN, Hoe leg je hem dit uit?’ Iets wat volgens de Leef-zanger niet door de beugel kan. “Je kunt niet het portretrecht van een kind schenden alleen maar om meer bladen te verkopen”, beaamt Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever bevestigt dat André het blad aanklaagt. De zoon van De Vries – die gespecialiseerd is in dit soort kwesties – gaat met de zaak aan de slag.

Foto’s

Privé-hoofdredacteur, Evert Santegoeds, ziet geen kwaad in het gebruiken van de foto van André’s zoon op de cover. Zo laat hij aan Veronica Inside weten dat André en Monique continu in de media zijn met hun zoon. “We hebben hem gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag, ben ik kennelijk.” De Vries beaamt dat André regelmatig foto’s van zijn zoon deelt op social media, maar dat is volgens hem geen reden om zomaar foto’s van het driejarige jongetje op covers te plaatsen. “Dat doet hij (Andre, red.) om zijn fanbase te bedienen, maar dat betekent niet dat die foto’s vogelvrij kunnen worden geëxploiteerd.”

Schofterig

André liet vrijdag in de ochtendshow van 538 al weten dat hij het vreselijk vindt dat foto’s van zijn zoontje zomaar op covers van magazine’s worden geplaatst. “Dat ze zijn foto’s op de voorkant van zo’n boekje zetten, dat vind ik echt schofterig”, vertelde André tegen Frank Dane. “Al zet je mij op zo’n boekje, hoe ik er ook uitzie, dat boeit me niks. Maar mijn kind… Daar was ik echt heel boos om.”

View this post on Instagram

??

A post shared by Andre Hazes (@andrehazes) on

Lees ook: André Hazes en Bridget Maasland domineren momenteel het showbizznieuws

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Show, NU | Beeld: Videostill Beau