André Hazes over vader: ‘Ik leef nu langer zonder vader dan met’

André Hazes

André mocht een bijzondere award voor zijn vader in ontvangst nemen

André Hazes Sr. overleed in 2004 en liet vier jonge kinderen en een vrouw achter. Zijn zoon André Hazes Jr. is de jongste en was toen slechts 10 jaar oud. De inmiddels 25-jarige André is in de voetsporen van zijn vader getreden en zijn carrière als volkszanger gaat als een speer. Gisteren mocht hij zowel voor zijn vader als voor zichzelf een speciale award in ontvangst nemen tijdens de ochtendshow van Giel Beelen.

Radio Veronica had een bijzondere award voor André Hazes Sr. én André Hazes Jr.

Grootste Nederlandse poplegende

André Hazes schoof gisteren aan bij de ochtendshow van Giel Beelen bij Radio Veronica en werd verrast met een bijzondere onderscheiding voor zijn vader. Zijn vader sleept namelijk de titel de grootste Nederlandse legende allertijden in de wacht en wint daarmee een Veronica Legend Award. André mocht de prijs voor zijn vader in ontvangst nemen. “Ik denk dat hij daar stiekem heel blij mee zou zijn. Hij was best wel een haantje daarin. Dus als hij dan zo’n prijs wint, dat is dan wel echt te gek hoor”, vertelt André aan 6 Inside.

Trots

André moet zijn vader nu al vijftien jaar missen en dat heeft veel invloed op hoe hij naar zijn vader kijkt. “Ik leef nu langer zonder mijn vader dan met hem. Dus ik ben hem ook meer gaan zien als een artiest tegen wie ik opkijk dan als mijn vader”, deelt hij met Giel. Wanneer Giel vraagt wat voor André dé legend-track van zijn vader is, hoeft hij daar niet lang over na te denken. “Zeg Maar Niets Meer”, antwoordt hij vastbesloten.

Extra bijzonder

De dag wordt extra bijzonder, want André mag nog een award in ontvangst nemen. Zo riepen de luisteraars van Radio Veronica hem uit tot de Future Legend. “Ik mag je feliciteren, namens heel Nederland eigenlijk”, begint Giel. “Ze zeggen allemaal: André Hazes Jr. dat is de Future Legend. Dat is de man die we tot de lengte van dagen in de officiële lijsten gaan tegenkomen.” De zanger kan nog niet helemaal geloven dat hij is verkozen tot Future Legend en grapt: “Jullie hebben geen foutje gemaakt?” Op Instagram laat André weten enorm trots te zijn: “Als vader en zoon op dezelfde dag een prijs winnen. Senior uitgeroepen tot Legend allertijden. En ikzelf Future Legend! Dank jullie wel!”

Lees ook: Roxeanne Hazes nog steeds beduusd over breuk met broertje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 6 Inside, Instagram | Beeld: Mario Nap/Hollandse Hoogte