Angela de Jong over sneer Linda: ‘Snap dat ze mij niet de leukste persoon op de wereld vindt’

Angela de Jong

Linda de Mol noemde de columnist ‘sneu’ en ‘intens vals’

Afgelopen weekend heeft Linda de Mol in een statement op haar eigen website laten weten voorlopig helemaal niks meer te zeggen over de misstanden bij The Voice of Holland. Hierin haalde de presentatrice hard uit naar verschillende ‘sensatiezoekende’ mediapersonen, waaronder Angela de Jong. In Goedemorgen Nederland reageert de columnist op de sneer van Linda.

Sensatiezoekende opiniemakers

In eerste instantie wilde Linda de Mol haar verhaal open en eerlijk vertellen zodra ze enigszins uit het zwarte gat was gekropen waarin ze nu leeft. Dat plan is inmiddels van tafel. Linda heeft besloten om helemaal niets meer te zeggen over de misstanden, waarbij haar ex-partner Jeroen Rietbergen is betrokken. In het statement stelt ze dat een aantal mediapersoonlijkheden hebben bijgedragen aan deze keuze. “Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen, omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers. Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?” vraagt ze zich af. Hierbij noemt ze verschillende namen, waaronder “de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong”.

Veel aandacht

In Goedemorgen Nederland vertelt Angela dat ze zich deels in de woorden van Linda kan vinden. “Ja, ik las het. Dat ze mij niet de leukste persoon op de wereld vindt, ja, dat begrijp ik best. Dat is ook haar goed recht.” Toch is ze niet blij met de sneer in haar richting. “Het enige lastige is, voor haar dan in dit geval, dat het schandaal wat nu aan het licht komt achter de schermen van The Voice, eigenlijk het grootste schandaal is dat we hebben gehad in zeventig jaar televisie. Dus ja, daar is heel veel aandacht voor.” Ze wil het daarom juist bespreekbaar maken. “Er zijn nog heel veel vragen die de mensen thuis in de huiskamer stellen, maar die ik ook hardop stel in mijn column. Dat ik dan af en toe de kop van Jut ben, ja, dat zij zo.”

Sneue mediaruzie

“Wat ik er wél vervelend aan vind, en waar ik echt van baalde afgelopen weekend, is dat het nu weer zo’n sneue mediaruzie aan het worden is en dat ís het natuurlijk niet”, gaat Angela verder. “Het gaat hier om de slachtoffers en daar moet het ook vooral om gaan. En om de mannen die het gedaan hebben. Die verdwijnen nu ook een beetje aan de horizon, wat volgens mij ook niet de bedoeling kan zijn. Dus ja, dat vond ik er jammer aan.” De columnist zal er, na deze reactie, dan ook geen aandacht meer aan besteden. “Dat Linda dat niet leuk vindt, snap ik ook best wel. Voor de rest, weet je: ik heb een column geschreven, zij heeft erop gereageerd en ik ga niet weer een column schrijven over deze reactie van haar.”

Lees ook: Linda de Mol over beschuldigingen The Voice: ‘Ik zeg helemaal niets meer’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress