Annemarie Keizer over de struggles van het moederschap: ‘Hoe doen andere moeders dit?’

Annemarie KeizerAnnemarie vertelt openhartig en eerlijk over het kersverse moederschap

Vier maanden geleden zat de familie Keizer aan het beschuit met roze muisjes. Simon Keizer en zijn vrouw Annemarie verwelkomden op 26 juli 2017 hun dochtertje Kiki. Het ouderschap gaat echter niet over rozen, zo ondervond Annemarie.

In een post op Instagram vertelt Annemarie hoe ze het moederschap ervaart. 

Ritme
“Na 4 maanden heb ik eindelijk het gevoel dat er ritme in de dagen zit”, schrijft ze onder haar foto op Instagram. Op de foto is een zoet kiekje te zien van Annemarie met haar dochtertje. De echtgenote van Simon vertelt dat ze eindelijk weer momentjes heeft waarop ze echt tijd voor zichzelf heeft. Ze kan bijvoorbeeld minder gehaast douchen en heeft tijd om normaal te eten wanneer Kiki slaapt.

Alles voor elkaar
De terugkeer van het ritme zorgt er volgens Annemarie ook voor dat ‘het huis weer een huis is’ nadat het wekenlang een rotzooi was. “Ik weet dus niet hoe al die mama’s, die gelijk weer van top tot teen er gelikt uitzien en alles voor elkaar hebben, dat doen, want ik ben er daar duidelijk niet 1 van.”

Wij kunnen alleen maar bewondering hebben voor de eerlijkheid van Annemarie!

Dit soort momentjes ? Na 4 maanden heb ik eindelijk het gevoel dat er ritme in de dagen zit. Dat er weer wat momentjes komen waarop ik éven tijd voor mezelf heb om bijvoorbeeld iets minder gehaast te douchen of te eten terwijl Kiki slaapt (lees: powernapjes van ong 20 min..) of speelt. Dat ons huis weer ons huis wordt na wekenlang een rotzooi te zijn geweest ? Ik weet dus niet hoe al die mama’s, die gelijk weer van top tot teen er gelikt uitzien en alles voor elkaar hebben, dat doen, want ik ben er daar duidelijk niet 1 van ? Ben trouwens helemaal verliefd op deze jas die ik hier voor het eerst draag waardoor ik me eventjes een “fashionable mom” (hoe noem je zoiets?) voelde vanmiddag. #wouldntwantitanyotherway #moments #firstmonthswithababy #newmom #messyhair #messyclothes #messyhouse

Een bericht gedeeld door AnneMarie Keizer (@mrskeizer) op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle, Instagram AnneMarie Keizer| Beeld: Instagram AnneMarie Keizer