ANWB waarschuwt automobilisten voor dichte mist tijdens de jaarwisseling

“Ga alleen de weg op als het echt nodig is”

Vanavond en vannacht tijdens de jaarwisseling trekt er een dikke laag mist over Nederland. De ANWB waarschuwt verkeersdeelnemers dan ook om vanwege het slechte zicht niet de weg op te gaan. Het is goed mogelijk dat in sommige delen van het land het zicht niet verder dan 10 meter zal zijn. Het advies van de ANWB: blijf thuis of overnacht bij degene bij wie je het nieuwe jaar inluidt.

Mist niet onderschatten

Automobilisten moeten de dichte mist niet onderschatten. “Bekijk waar je bent en of de situatie daar ook zo slecht is. Het kan namelijk zo zijn dat je op de weg zit en niet meer ziet waar je bent. Daar willen we echt voor waarschuwen”, laat een woordvoerder van de ANWB aan RTL Nieuws weten. Het beste is om binnen te blijven en om er rekening mee te houden dat je mogelijk moet overnachten bij degene bij wie je de jaarwisseling viert.

KNMI

Volgens de weersvoorspelling van het KNMI ontstaat er in de loop van de avond een dichte mist. Die houdt, ook door het vele vuurwerk, naar alle waarschijnlijkheid de hele nacht aan boven grote delen van het land. Mogelijk ontwijkt het uiterste zuidwesten en het zuiden van Limburg de aankomende mist en ervaren mensen hier minder hinder.

Waarschuwing ANWB en politie

Mistlampen zetten volgens de ANWB onvoldoende zoden aan de dijk in dit soort situaties. Net als de ANWB waarschuwt ook de politie via Twitter voor de dichte mist. “Blijf, als dat kan, binnen. Ga alleen de weg op als het echt nodig is.”

Lees ook: Let goed op: inbrekers slaan tijdens oud en nieuw drie keer vaker toe

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill YouTube