Let goed op: inbrekers slaan tijdens oud en nieuw drie keer vaker toe

oud en nieuw

Inbrekers slaan tijdens oud en nieuw vaak hun slag

Het nieuwe jaar ingaan met een woninginbraak? Daar zit niemand op te wachten. Ondanks dat het aantal inbraken in de afgelopen jaren is afgenomen, wordt dit aantal tijdens oud en nieuw opgekrikt. Wij geven je een aantal tips om een inbraak tijdens oud en nieuw te voorkomen. 

Het aantal inbraakpogingen wordt verdriedubbeld

Tijdens de jaarwisseling wordt het aantal inbraakpogingen in Nederland verdriedubbeld. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Wens jij de buurt ‘even snel’ een gelukkig nieuwjaar? Grote kans dat je de deur op een kiertje laat staan. Inbrekers zien dit als de ultieme kans om naar binnen te glippen. Daar komt nog bij: door het luide geknal van al het vuurwerk wordt het geluid van een opengebroken raam of deur niet opgemerkt.

Laat het huis bewoonbaar lijken

Ga je de deur uit tijdens oud en nieuw? Laat de boel dan niet té netjes achter. Ruim de tafel niet helemaal op, maar laat een aantal kopjes of glazen op tafel staan. Ook is het verstandig een aantal lampjes aan te houden. Inbrekers krijgen hierdoor de indruk dat je nog thuis bent en zullen jouw woning sneller overslaan.

Doe de deur op slot

Vertrek je naar de buren om iedereen een fijne jaarwisseling te wensen? Doe de deur dan goed op slot. Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraak Preventie Weken, vertelt aan MAX Vandaag dat de kwaliteit van de sloten enorm belangrijk is.” Als een slot aluminium beslag heeft, wordt dit opengebroken en de cilinder eruit getrokken met bruut geweld.” Volgens Staal is het belangrijk om te kiezen voor een slot met een keurmerk. Dit houdt de inbrekers 3 tot 5 minuten langer bezig. “Je zou zeggen dat 3 tot 5 minuten kort is, maar voor een inbreker is dat heel lang. Ze willen snel en makkelijk scoren”, legt Staal uit.

Lees ook: André over relatie met Monique: ‘We waren al een tijdje aan het sukkelen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash