Arjen Lubach stopt met succesformule Zondag met Lubach

Zondag met lubach stopt

De presentator wil stoppen op het hoogtepunt

Arjen Lubach stopt met zijn succesvolle programma Zondag met Lubach. Dat schrijft de 40-jarige presentator in zijn autobiografische boek ‘Stoorzender’, dat vandaag verschijnt. Arjen vertelt ook over zijn ambitieuze plannen na het programma. 

Grens bereikt

Presentator Arjen Lubach gaat stoppen met het satirische nieuwsprogramma. De belangrijkste reden voor de keuze is dat hij op het hoogtepunt van het programma wil stoppen. Arjen is bang dat het programma in de huidige vorm – een half uur per week, waarin één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aanloopt. “Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat als wat je in die vorm brengt, hetzelfde gewricht krijgt”, zegt de presentator daarover. 

Wilde plannen

Naar eigen zeggen zijn er maar een paar onderwerpen die zich lenen voor ’twintig minuten boosheid en verontwaardiging’. Lubach stopt echter niet helemaal met televisie maken. De presentator heeft ook het voornemen om met hetzelfde team verder te gaan, zo schrijft hij in zijn boek. “Ik heb wildere plannen, die nog ambitieuzer zijn,” vertelt hij daarover, “maar de vorm voelt minder zwaar.”

Kijkcijferkanon

In 2014 was de eerste aflevering van Zondag met Lubach te zien. Het programma ontpopte zich al snel tot kijkcijferkanon en in 2017 won het zelfs de Televizierring. Het twaalfde, en dus laatste, seizoen van Zondag met Lubach gaat half september van start. Of dit ook officieel het laatste seizoen van het programma wordt, kan de presentator niet zeggen.

Lees ook: Arjen Lubach gaat opnieuw wereldwijd viraal met dít filmpje… Trapte jij er ook in?

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: ANP Kippa Editorial