Deze artiesten treden op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

artiesten-eurovisiesongfestival

Dat wordt een spectaculaire finale van het Eurovisie Songfestival

Vorige week kregen we eindelijk de bevestiging dat het Eurovisie Songfestival in mei doorgaat. Naast de deelnemers, wordt er ook door andere artiesten tijdens het songfestival muziek ten gehore gebracht. En deze artiesten zijn gisteren gepresenteerd door de organisatie! 

Music Binds Us

De line-up van het Eurovisie SongFestival is spectaculair te noemen. Niemand minder dan Afrojack, Glennis Grace en Wulf zullen namelijk te horen zijn tijdens het liedjesfestijn. Ze worden begeleid door een jong, klassiek orkest. Afrojack gaat daarbij een exclusief optreden in Rotterdam geven als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act ‘Music Binds Us’. Deze act bestaat uit twee delen en is te zien tijdens de Grand Final op 22 mei.

Verbinding

“De act draagt de titel ‘Music Binds Us’. Muziek verbindt, zeker in deze bijzondere tijden. Waar ooit onze dj’s de hele wereld overvlogen om contact te maken met hun publiek, is nu de realiteit helaas anders. Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken. Niet alleen tussen de kijkers, maar ook met twee unieke muziekstijlen: de beroemde, Nederlandse dance-muziek en de sound van het klassieke orkest”, deelt Head of Show Gerben Bakker.

Rotterdam

Naast de artiesten, zal er ook een korte film te zien zijn van regisseur Tim Oliehoek. Gerben: “Ook hij behoort wat mij betreft tot het beste van Nederland.” In de film wordt het centrum van Rotterdam gebruikt en staat de Erasmusbrug centraal. Terwijl Afrojack en Glennis Grace op het hoofdpodium in Rotterdam Ahoy te zien zijn, zal het klassieke orkest hen vanaf de Erasmusbrug muzikaal ondersteunen.

Madonna

De vorige editie (2019) van het liedjesfeest had ook een gastoptreden. Dit was namelijk Madonna. Echter kreeg de popzangeres veel kritiek over haar optreden in Tel Aviv. Zo had Jan Smit destijds gedeeld dat hij het optreden van Madonna “wanstaltig slecht” en “schandalig” vond. Hopelijk doen Afrojack, Glennis Grace en Wulf het iets beter!

Lees ook: Kijkers diep onder de indruk van Ruinerwold-documentaire: ‘Ben er stil van’

Bron: Shownieuws, Songfestival.nl | Beeld: BrunoPress