In déze auto rijden de asociaalste weggebruikers

auto

In wat voor auto rijd jij?

Als je vaak op de weg bent, kan het bijna niet anders dat je weleens op een andere bestuurder hebt gemopperd vanwege zijn onkunde achter het stuur. In dit geval was het vaak niet de vader in de stationwagen of de moeder in de Fiat Panda. Welke groep het meeste gefoeter over zich heen krijgt? Dat zijn de mensen die rijden in de BMW.

Kun jij je vinden in het onderzoek?

Roekeloos rijgedrag

Uit onderzoek van Gocompare, uitgevoerd onder 3000 automobilisten, blijkt dat de helft van de weggebruikers weleens een slechte ervaring heeft gehad met BMW-rijders. En deze bevindingen zijn helemaal niet zo gek, aldus de onderzoekers. “Deze wagens trekken sportieve chauffeurs aan, zijn vaker bedrijfswagens waar roekelozer mee wordt gereden én voelen veiliger aan waardoor meer risico’s worden genomen.”

Kleur auto

Daarnaast vult een Frans onderzoek nog eens aan dat ‘hoe duurder de wagen is, hoe groter de kans op verkeersovertredingen’. Ook zegt de kleur van de auto iets over het gedrag van de bestuurder. Mensen in een blauwe bak rijden het agressiefst. Daarnaast kunnen mensen in een zwarte of zilveren BMW er ook wat van.

Top 10

Telegraph was ook wel benieuwd naar de link tussen asociaal rijgedrag en het automerk en maakte een top 10. Op 1 staat de BMW-rijder, maar ook mensen die onder andere een Opel of Ford rijden staan in de top 10.

  1. BMW
  2. Witte busjes
  3. Audi
  4. Ford
  5. Land Rover
  6. Vrachtwagens
  7. Opel
  8. Range Rover
  9. Volkswagen
  10. Mercedes

Lees ook: Dit is de reden dat je altijd een nagelvijl in je auto moet hebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gatsby | Beeld: Pixabay