Tijd voor een carrièreswitch? Déze baan past bij jouw sterrenbeeld

Carrière

Dit is de carrière die bij jouw sterrenbeeld past

Alle sterrenbeelden hebben verschillende karaktereigenschappen, dus het is ook niet gek dat bij verschillende sterrenbeelden ook verschillende banen passen. Wanneer jij geboren bent bepaalt of je praktisch, creatief of logisch bent ingesteld. Afhankelijk hiervan zijn er verschillende banen die bij jou kunnen passen. Dus overweeg je een carrièreswitch? Check dan hier wat bij jou past.

Zit jouw droombaan ertussen?

Steenbok, 21 december – 19 januari

De steenbok is een ambitieuze harde werker met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een baan waarbij jij je leidinggevende kwaliteiten kunt uiten past daarom ook goed bij je. Je bewijsdrang heeft echter ook een keerzijde, want hierdoor neem je misschien al gauw te veel hooi op je vork. Toch werkt de steenbok het beste in een functie met veel verantwoordelijkheid, zoals een carrière bij een bank, in de wetenschap, als IT-er of als manager.

Waterman, 20 januari – 18 februari

De waterman gaat graag tegen de stroom in. Je bent nieuwsgierig en altijd in voor iets nieuws. De stijve zakenwereld trekt jou totaal niet, want jij hebt vrijheid nodig. Je volgt niet de gebaande weg, maar ziet dingen vanuit een nieuw perspectief. Hierdoor vind je het lastig om je aan strenge regels te houden. Voor jou is een carrière als muzikant, ontwerper, uitvinder of boer ideaal.

Vissen, 19 februari – 20 maart

Vissen zijn creatief en hebben veel empathie. Waarschijnlijk zie je dit ook terug in je hobby’s, want vissen zijn vaak druk bezig met dansen, fotograferen, tekenen en muziek maken. Het is dan ook een passende keuze om hier je carrière van te maken. Houd je dit toch liever als hobby? Dankzij je empathische vermogen past een baan in de verpleging of als psycholoog ook goed bij je.

Ram, 21 maart – 20 april

Ben jij een ram? Dan ben je waarschijnlijk sociaal en heb je een vlotte babbel. Ook aan lef is er bij jou geen gebrek. Een baan in de publieke sfeer past dan ook goed bij jou, want jij hebt altijd een antwoord gereed en bent totaal niet verlegen. Ook aan zelfvertrouwen is bij jou geen gebrek, maar pas op dat je niet arrogant wordt! En carrière in de politiek, televisie, defensie of als ondernemer is een slimme stap met jouw kwaliteiten.

Stier, 21 april – 20 mei

De meeste stieren hebben veel geduld en zijn vastberaden, waardoor ze goed kunnen samenwerken. Vriendelijkheid en service staan bij jou hoog in het vaandel. Ook gaat spreken in het openbaar je gemakkelijk af, waardoor er veel verschillende carrières voor je openstaan. Denk bijvoorbeeld aan leraar, frontdesk-medewerker of advocaat.

Tweelingen, 21 mei – 21 juni

Verveling is funest voor tweelingen, dus een stimulerende en dynamische baan is erg belangrijk. Als je voor je werk veel mag reizen of bij klanten langs moet is dat ideaal, want alleen maar naar je computerscherm staren is niets voor jou. Je bent sociaal, zit vol energie en houdt niet van stilzitten. Misschien is een carrière als leraar, reisleider, politie of reddingswerker iets voor jou.

Kreeft, 22 juni – 22 juli

Probleemoplossend, verzorgend, verantwoordelijk, dat zijn maar wat steekwoorden die bij een kreeft passen. Je wilt graag mensen helpen en bent hier ook erg goed in. Daarom zou jij een goede maatschappelijk werker, leraar of zelfs advocaat zijn. Je hebt ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dus het feit dat mensen op jou rekenen past goed bij je.

Leeuw, 23 juli – 22 augustus

De leeuw wil graag uitblinken en succesvol zijn, dus een positie met veel macht misstaat je niet. Je bent zelfstandig, nergens bang voor en vaak een bron van inspiratie voor anderen. Je bent een geboren leider en je staat ook graag in de spotlights. Jij vindt het helemaal prima als alle ogen op jou gericht zijn. Daarom zijn leeuwen vaak artiesten, maar ook een carrière als reisgids, modeontwerper of in de sales past goed bij jou.

Maagd, 23 augustus – 22 september

Heb jij het sterrenbeeld maagd, dan is er een grote kans dat jij zeer perfectionistisch bent! Je bent een logische en abstracte denker met oog voor detail. Je doet graag onderzoek en vindt het leuk om met statistieken te werken. Het zou ook goed kunnen dat taal echt jouw ding is. Dit, gecombineerd met je perfectionisme maakt jou een goede vertaler en redacteur. Maar, ook een carrière als onderzoeker past goed.

Weegschaal, 23 september – 22 oktober

De weegschaal is sociaal en is niet graag alleen. Je kunt ook goed samenwerken en werkt graag in een sociale, levendige omgeving. Je houdt van kunst en cultuur, het hoeft van jou niet te wetenschappelijk of vol regels. Contact met mensen is het allerbelangrijkst voor jou! Een carrière in de horeca, detailhandel of als bemiddelaar is dan ook voor jou weggelegd.

Schorpioen, 23 oktober – 21 november

Een schorpioen werkt goed alleen. Je bent zelfstandig en bent dus niet graag afhankelijk van anderen. Omdat je van nature nieuwsgierig bent wil jij graag weten hoe alles werkt. Als leidinggevende ben je iets te intimiderend, en soms zit je helemaal in je eigen wereld omdat je je zo goed kunt focussen. Een carrière in de wetenschap of als arts past goed bij je.

Boogschutter, 22 november – 20 december

Boogschutters barsten van de energie, waardoor ze niet graag binnen zitten. Waarschijnlijk reis je graag en ben je ook aardig filosofisch ingesteld. Routine is niets voor jou, jij wil graag afwisseling en verveelt je snel. Mensen komen snel naar jou toe voor advies en waarderen je humor. Een baan waarvoor je mag reizen is de ideale combinatie van hobby en werk, maar ook als coach of in de marketing doe jij het goed.

Lees ook: Déze vrijetijdsbesteding past bij je volgens je sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DDS | Beeld: Pexels