De populaire detectiveserie ‘Baantjer’ komt terug op tv met deze bekende acteurs!

Baantjer detectiveserie

De Cock met C-O-C-K komt weer terug op de buis

De zeer succesvolle detectiveserie uit de jaren 90, Baantjer komt weer terug op de Nederlandse televisie. Dit maakten RTL en Videoland gister bekend. Fans van deze serie kunnen hun hart ophalen, want niet alleen komt er een compleet nieuw seizoen op tv, ook zal er volgend jaar een speelfilm Baantjer worden uitgebracht in de bioscopen. 

De serie speelt zich af in de roerige jaren tachtig als De Cock net rechercheur is geworden.

Populaire politieserie

We kennen natuurlijk allemaal Piet Römer die jarenlang de hoofdrol van Jurre De Cock vertolkte in de populaire detectiveserie. Samen met Victor Reinier, bekend als Dick Vledder in de serie loste de Cock talloze moordzaken op. De Nederlandse politieserie is gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer. Vanaf 1995 tot en met 2006 zijn er maar liefst 12 seizoenen uitgebracht. Toentertijd werd de serie grotendeels opgenomen in Amsterdam en werd het uitgezonden door de zenders RTL4, RTL7 en RTL Crime. Ook in België was Baantjer te zien op de zender Eén.

Baantjes 2.0

Nu is het tijd dat de succesvolle serie opnieuw terug komt op de Nederlandse televisie. Acteur, Waldemar Torenstra speelt de jonge versie van de Amsterdamse rechercheur De Cock. Daarnaast speelt Tycho Gernandt de rol van zijn vaste partner, Tonnie Montijn. Kleinzoon Thijs en zoon Peter van oud Baantjer acteur Piet Römer kwamen op het idee om de nieuwe versie van Baantjer uit te brengen.

Eer en uitdaging

“Ik vind het een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van de meest bekende personages, inspecteur De Cock”, laat acteur Waldemar Torenstra weten. De opnames van de serie starten in september 2018. Nog voordat de nieuwe afleveringen op tv verschijnen, komt er eerst een Baantjer speelfilm uit. Deze zal volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Acteur Thijs Römer heeft het scenario van de film geschreven.

Lees ook: Wat?! Voor slechts 12 euro kun je dit Franse kasteel kopen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill