Heftig: baby met ongeneeslijke ziekte achtergelaten in Italiaans ziekenhuis

baby ongeneeslijk ziek

De ouders van de ongeneeslijke zieke baby lieten niet meer van zich horen

Zo’n vier maanden geleden kwam de Italiaanse Giovannino ter wereld. Dit kleine babytje bleek echter een ongeneeslijke ziekte bij zich te dragen. Tot grote schrik van de ouders, aangezien zij de baby kort na de geboorte achterlieten in een Italiaans ziekenhuis. De Italiaanse media deelde dit hartverscheurende verhaal.

Baby Giovannino werd geboren met een ernstige huidaandoening.

Ongeneeslijke ziekte

De ongeneeslijke ziekte van de pasgeboren Giovannino wordt Harlekijn-ichtyose genoemd. Dit is een zeldzame aandoening waarbij de huid naast het ontwikkelen van schubben, zeven keer zo snel groeit als dat van een normaal mens. De ouders van Giovannino konden hier niet mee leven en lieten hun pasgeboren kind achter in het Italiaanse ziekenhuis.

Adoptie

De Italiaanse media laat weten dat kleine Giovannino intussen verzorgd wordt door verplegers. De behandeling is bijna klaar, maar de ouders zijn niet meer in beeld. De media verspreidde hierom het bericht van de baby en meteen was de telefoon roodgloeiend. “Het was een explosie van telefoontjes”, geeft Daniele Farina, de directeur van het ziekenhuis, aan de krant La Repubblica. 

Beoordeling

Volgens Farina moeten de gezinnen die zich aanmelden voor adoptie eerst goed worden gekeurd door de gemeente Turijn – waar de baby geboren is. “Hij is klaar om naar huis te gaan als er een gezin voor hem is”, geeft de directeur aan. “We hopen allemaal dat deze lieve jongen binnenkort in een liefdevol gezin kan worden opgenomen. Hij is vrolijk en houdt van muziek”, vult een woordvoerder uit het ziekenhuis aan.

Lees ook: Raymond van Barneveld zet volgende stap in relatie met Julia

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LINDA, NOS | Beeld: Unsplash

Array