Bij déze bakkerij kun je de lekkerste oliebollen kopen volgens de AD-oliebollentest

oliebollen

Na jaren zwoegen is het ze eindelijk gelukt

Vorig jaar pronkte meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse nog op één in de oliebollentest van 2016 van het AD, maar hij moest dit jaar plaatsmaken voor een andere topper. Zo blijkt uit de 25ste editie van de oliebollentest dat Bakkerij Klootwijk de beste oliebollen verkoopt. Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel is dit jaar de winnaar van de beruchte oliebollentest. 

De jury gaf de oliebol van de bakkerij het cijfer 10!

Geweldig verbeterd
In 2010 waren de oliebollenkenners alles behalve lovend over de oliebollen van bakkerij Klootwijk. Zo schreven critici dat de oliebol klef was, een vieze nasmaak had en dat er te veel citroen in de bol zat. Na het vernietigende oordeel gooide bakker Leon Klootwijk het roer drastisch om en wist dit jaar die felbegeerde titel in de wacht te slepen. De oliebol van de bakkerij -die 26 filialen telt- kreeg het cijfer 10 van de jury en kreeg complimenten voor smaak, vulling en de heerlijke, krokante korst.

Top 75
Morgen verschijnt de 25ste editie van de oliebollentest zowel in de krant als op de website van het AD. In deze lijst staan de 75 beste oliebollen van het land. In tegenstelling tot andere jaren maakt de krant alleen de beste adressen bekend en beoordelen ze de slechtste oliebollen niet meer. Dit naar aanleiding van de ‘oliebollengate‘. “Komende donderdag beperken we ons tot de 75 beste adressen. Het wordt er misschien ietsje saaier van, maar leedvermaak is geen vermaak”, liet AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis weten. 

Hoewel we nog even moeten wachten op de volledige uitslag, maakte de krant de top 3 al wel bekend. Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse eindigde dit jaar op nummer twee in de top 75 en Bakker Ivo Vliegendehond uit Wolvega bemachtigde de derde plek.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay