‘Oliebollengate’ tijdens Jinek: oliebollenbakker Jordy in discussie met hoofdredacteur AD

oliebollen

De oliebollen van Jordy kregen de laagste beoordeling ooit

Voor veel oliebollenbakkers is het elk jaar weer zenuwslopend: de beruchte oliebollentest van het AD. Elk jaar voert de krant een aantal voedseltesten uit en deze kunnen een zaak maken of breken. Een goede beoordeling levert rijen voor de deur op, een slechte kan de ondergang van een ondernemer betekenen. 

 

Oliebollenbakker Jordy Bakker (geen grap) staat al jaren met zijn zus Bianca in hun Hollandsche Gebakkraam in Haarlem, waar zij oliebollen bakken volgens het geheime familierecept.

Laagste beoordeling ooit
Ze werden al eerder getest door AD en dit leverde ze een hoge beoordeling op, maar dit jaar werden ze bestraft met een 1, de laagste beoordeling ooit. En daar zijn ze het absoluut niet mee eens, zo vertelden ze gisteren bij Jinek. Hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis maakte ook zijn opwachting in de studio van Jinek om de test, die volgens hem alleen bedoeld is om mensen te helpen, te verdedigen.

Schoenzool
De negatieve leuzen (“zou een schoenzool zo smaken?”) in die recensie raakten Jordy Bakker en zijn zus Bianca, de eigenaren van de kraam met een 1, heel diep. “Zoiets zeg je toch niet? Bijna niemand in die test merkt er iets van, behalve als je laatste staat. Weet je hoeveel media-aandacht je dan krijgt, hoe belachelijk je wordt gemaakt door familie, vrienden en klanten.”Het gesprek nam echter al snel een vervelende wending en escaleerde volledig. De bakker en hoofdredacteur vielen elkaar continu in de rede en Eva moest met regelmaat ingrijpen.

Kwetsende teksten
Hans Nijenhuis haalde uit: “Als jij net zo bakt als dat je praat, dan snap ik die laatste plek wel.” Au. In de uitzending werd ook gesproken over de -soms behoorlijk kwetsende- teksten die worden geschreven over de oliebollen, iets waarvan Nijenhuis beloofde dat het niet meer zou gebeuren. “We passen die teksten aan”, zei Nijenhuis onder meer. “Dat soort teksten komt niet meer in de krant. Die zijn verzonnen door iemand die de recensies schrijft. Ze hoeven niet te kwetsen.”

Kritiek op Twitter
Dat is niet genoeg, vond Bianca. “Ik geloof ze niet meer. Het gaat te ver. En het grappige is: we hadden het afgelopen jaar drukker dan ooit.” Maar de drukte was te verklaren, dacht Nijenhuis. “De Kuip zit ook elke twee weken vol, of Feyenoord nou kampioen is of niet zo goed speelt.”De uitspraken van Nijenhuis kregen kritiek op sociale media, waar men veelal op de hand van Jordy en Bianca was. Heb jij de uitzending van Jinek gezien en wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Pas op voor deze valse waardebon-acties van de bekende supermarkten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda, Jinek | Beeld: videostill Jinek