Barbie is weer herenigd met kinderen, maar heftige voogdijzaak ligt op de loer

Barbie is vastbesloten te gaan vechten voor haar kinderen

Eind februari kwam het nieuws naar buiten dat de kinderen van Samantha de Jong en ex-man Michael van der Plas bij hun vader in Spanje gingen wonen, zodat Samantha zich kon focussen op haar mentale gezondheid. Inmiddels gaat het beter met Barbie en dat wordt beloond: Barbie is namelijk herenigd met haar kinderen Milano en Angela.

Barbie is door het dolle heen.

Onenigheid met Michael

De twee kinderen van Samantha hebben hun nieuwe woning in Spanje tijdelijk verruild voor het Nederlandse optrekje van hun moeder. Wat ex Michael betreft, gaat het enkel om een vakantie, maar Barbie wil haar kinderen niet terugsturen naar Spanje. “Ik wil dat Milano en Lientje hier blijven, maar Michael wil dat ze op maandag 9 april terug zijn. Ik heb gezegd dat dit niet gaat gebeuren, omdat Lientje en Milano hebben aangegeven dat ze dat absoluut niet willen. Michael dreigt nu met stappen als ik mijn afspraak niet nakom”, vertelt de blondine aan Story.

Stappen ondernemen

Samantha geeft toe dat ze niet precies weet wat Michael bedoelt met stappen ondernemen. “Wat ik wel weet is dat ze mij toen ik in het ziekenhuis lag en onder de kalmeringspillen zat, iets hebben laten tekenen waarin ik hem toestemming gaf dat hij de kinderen het komende halfjaar mee naar Spanje kon nemen. Ik heb daarmee ingestemd, omdat ik op dat moment niet voor ze kon zorgen.”

Moeder zijn

Barbie vertelt dat de situatie is veranderd sinds het moment dat ze die papieren tekende. Ze vertelt dat ze nog een lange weg te gaan heeft, maar dat ze capabel is om de rol van moeder weer op zich te nemen en om ‘zelf voor mijn draakjes te zorgen’.

Beter af in Nederland

De blondine denkt dat haar kinderen veel beter af zijn in Scheveningen en ze vertelt dat haar kinderen echt niet terug willen naar het zuiden van Europa. Dat gaf voor haar dan ook de doorslag om te strijden voor de voogdij van haar kinderen. “Mijn beide kinderen smeken me al sinds woensdag elke dag of ze alsjeblieft niet terug hoeven naar Spanje. Ik ga mijn kinderen niet met nog meer trauma’s opzadelen.”

Naomi

Barbie is overigens niet alleen maar strijdlustig, maar ook dankbaar. En die dank gaat uit naar de nieuwe vriendin van Michael, Naomi. “Ik zal Michaels vriendin Naomi voor eeuwig dankbaar zijn dat ze op het moment dat ik dat niet kon er voor mijn kinderen was. Maar ik ben hun moeder en ik ben diegene die mijn kinderen hoort op te voeden. Hier hebben ze hun vriendjes, gaan ze naar school en worden ze omringd door hun familie.” Als het aan de 28-jarige ligt wordt het weer als vanouds en gaan de kinderen alleen naar Spanjes tijdens schoolvakanties. Het is echter nog maar de vraag of Jeugdzorg hiermee in zal stemmen. We houden jullie op de hoogte!

Lees ook: Dít vindt Michael van der Plas van de verzoening tussen Barbie en Rolf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Videostill RTL