Bekende ‘heroïnemoeder’ kickt af en gaat opnieuw heel het internet over

De ‘heroïnemoeder’ nam een overdosis heroïne terwijl haar zoontje op de achterbank zat

In 2016 ging de Amerikaanse moeder, Erika Hurt, viraal op internet. De moeder werd door een politieagent gevonden in haar auto. Buiten bewustzijn – met de heroïnenaald nog in haar hand – liet de moeder haar 10 maand oude baby alleen aan zijn lot over. De politieagent maakte een foto en verspreidde dit via social media. Nu, drie jaar later, gaat de ‘heroïnemoeder’ opnieuw viraal. Maar dit keer op een hele andere manier.

Erika heeft haar drugsverslaving overwonnen.

Virale foto

De moeder werd door een politieagent gevonden in haar auto, waarna de agent direct een foto maakte en dit op social media plaatste. De agent deed dit om te laten zien hoe ernstig de Amerikaanse heroïne-epedimie is. Heroïne werd in die periode veel te veel gebruikt in Amerika. Moeder Erika was duidelijk één van de heroïneverslaafden en werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Haal huilende zoontje werd opgevangen en in het ziekenhuis kwam de moeder weer bij zinnen.

Shockerend

Vanuit een besloten afkickkliniek zag de moeder zichzelf op televisie voorbij komen. De foto van haar, buiten bewustzijn in een auto, liet haar enorm schrikken. Ze realiseerde zich dat ze haar dieptepunt had bereikt en besloot er alles aan te doen om haar verslaving te overwinnen.

Opnieuw viraal

De inmiddels 28-jarige Erika heeft, drie jaar later, haar verslaving overwonnen. De moeder plaatste hierom een aantal foto’s op social media, waarop duidelijk wordt gemaakt dat ze volledig is afgekickt. De foto’s gaan viraal. Het bericht is al meer dan 110.000 keer gedeeld en al 25.000 mensen reageerden op het bericht. Op de foto’s is te zien dat haar zoontje een bord vasthoudt met de tekst: ‘Ik heb mijn moeder terug’. Naast haar zoontje zit Hurt, die een bord vasthoudt met de tekst: ‘Narcan saved my life’. Narcan is het medicijn dat de moeder in het ziekenhuis kreeg, waardoor ze in leven bleef.

Lees ook: Deze ‘normale’ kersttrui gaat heel het internet over om hilarische reden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Welingelichte Kringen | Beeld: Unsplash