Waarom het zo belangrijk is om een goed telefoonhoesje te hebben

Een verkeerd telefoonhoesje kan zelfs gevaarlijk zijn

Als je een peperdure telefoon hebt aangeschaft of het nog eventjes met dat ene abonnement moet doen, ben je waarschijnlijk erg zuinig op je telefoon. De rapen zijn immers gaar als jij je toestel op de grond kapot hebt laten vallen. Velen hullen hun sociale contactenbron dan ook in een handig hoesje. Toch moet je wel op een paar dingen letten als je een telefoonhoesje aanschaft.

Dit zijn een paar punten die je in gedachten moet houden.

Een glitterhoesje kan gevaarlijk zijn

Een telefoonhoesje hebben dat in het oog springt, is natuurlijk hartstikke mooi. Maar doe niet zomaar een opvallend hoesje om je telefoon waar glitters en/of sterren inzitten die door een vloeistof in het hoesje kunnen bewegen. Als de vloeistof uit het hoesje gaat lekken –als het hoesje een keer per ongeluk is beschadigd– kan dat voor nare brandwonden zorgen! De Amerikaanse Amber Sterling ondervond dit en deelde een waarschuwing op Facebook. Je kunt het bericht hier teruglezen.

Herkenning

Het hebben van een mooie huls om je telefoon is leuk, maar ook handig! Als je bij vrienden bent en iedereen heeft z’n iPhone op tafel liggen, dan kun je die van jou meteen herkennen aan je hoesje. Voor een kek telefoonhoesje hoef je heus niet diep in de buidel te tasten. Zo kun je mooie hoesjes voor je iPhone X bij Casimoda kopen. Van gekke alpaca-prints tot de grappigste quotes, ze zijn er te vinden.

Bescherming

Een van de belangrijkste redenen om een telefoonhoesje om je dierbare toestel te doen, blijft toch wel om het ding te beschermen. Als je je telefoon op de grond laat vallen is de kans veel groter dat-ie kapot is als er geen hoesje omheen zit. Met een hoesje om het toestel, is de kans toch kleiner dat je telefoon beschadigd raakt. Echter, als je je telefoon van je balkon laat kletteren, zal zelfs het beste telefoonhoesje niet kunnen garanderen dat-ie onbeschadigd is.

Lees ook: Waarom je de airco in je auto beter niet kunt gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels