Schrijver Sesamstraat: Bert en Ernie zijn een stelletje


Hebben Bert en Ernie een relatie?

De relatie tussen Bert en Ernie werd nooit expliciet bestempeld. Zijn het broers? Vrienden? Huisgenoten? Het lijkt erop dat het geheel aan eigen interpretatie wordt overgelaten. Een van de schrijvers van Sesamstraat, Mark Salzman, zegt dat als mensen denken dat de twee een stelletje zijn dat helemaal niet zo gek is. Hij bevestigt namelijk dat Bert en Ernie een homostel zijn.

Dit vertelde de schrijver aan het LGBT-tijdschrift Queerty

Bevestiging

Mark Salzman praat in Queerty over een column die verscheen in The San Francisco Chronicle. Daarin vroeg een kleuter of Bert en Ernie soms verkering hadden. Daar moest Salzman wel om gniffelen. Hoewel de twee personages verzonnen zijn zonder duidelijke relatie in het hoofd, schreef de homoseksuele Salzman vanaf 1984 mee en had hij altijd al ‘het sterke gevoel gehad dat Bert en Ernie samen waren als ik over ze schreef”.

Inspiratie

De reden dat Salzman het gevoel kreeg dat Bert en Ernie een homostel waren, is omdat hij inspiratie putte uit zijn eigen leven. Daarom gebeurde het al snel dat hij situaties en gesprekken tussen hem en zijn man Arnold op de poppen projecteerde. “Ik was de grappenmaker. Arnolds obsessief-compulsieve stoornis zorgde bij ons ook voor wrijving met zijn chaotische aard. En dat is de exacte dynamiek tussen Bert en Ernie.”

Relatie

Of Ernie en Bert echt een stelletje zijn, is altijd nog aan de interpretatie overgelaten. Ze wonen samen in een appartementje, wat zou betekenen dat ze huisgenoten zijn. De reden waarom veel mensen altijd al denken dat de twee een relatie hebben is omdat ze op dezelfde slaapkamer slapen, hoewel in verschillende bedden.

Lees ook: Roxeanne Hazes krijgt kritiek op Instagramfoto, maar trekt zich er niks van aan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill