Bertie over impact deelname BZV: ‘Ik wist niet dat ik zo vaak herkend zou worden’

Bertie

Ze had niet verwacht dat de deelname aan Boer zoekt Vrouw zoveel impact op haar leven zou hebben

De nuchtere Bertie Steur werd in 2014 in één klap beroemd dankzij haar deelname aan het populaire programma Boer zoekt Vrouw. De nuchtere Zeeuwse was niet op zoek naar faam, maar wilde dolgraag een vriendin. Haar deelname aan BZV leverde haar allebei op, maar ze had niet verwacht dat de impact van haar deelname zo groot zou zijn op haar leven.

In een gesprek met Flair vertelt ze dat ze met de kennis van nu misschien niet mee zou doen aan het programma.

Alles voor de liefde

Bertie deed in 2014 mee aan Boer zoekt Vrouw om de liefde van haar leven te vinden. Voorheen was dat haar nog niet gelukt. “Ik ging uit, zat op datingsites als Lexa, maar het lukte me maar niet om een leuke vriendin te vinden”, deelt ze met Flair. Haar ervaring met datingsites is niet heel positief. “Dat Lexa was overigens echt vreselijk, een soort supermarkt waar mensen producten gaan vergelijken. Ik had een keer een date met een vrouw uit Utrecht. Leuke vrouw, we hadden het gezellig, totdat ze tijdens het eten zei: ‘Ik zit hier wel, maar heb ook een ander.’ Mijn mond viel open. Ze was gewoon aan het rondshoppen om te kijken of er toch niet nog een leuker exemplaar voor haar was”, vertelt de 45-jarige.

Beroemd

Bertie besloot het over een andere boeg te gooien en deed daarom mee aan Boer zoekt Vrouw om de liefde te vinden. Ze had niet verwacht dat de impact van het programma op haar leven zo groot zou zijn. “Ik wilde meedoen aan het programma omdat ik graag een vriendin wilde. Het was niet dat ik graag op televisie wilde komen.” In het programma was te zien dat Bertie de liefde vond bij Esther, met wie ze twee jaar samen was. Ook kreeg ze te maken met wat beroemdheid allemaal met zich meebrengt. “De ene dag reed ik gewoon rustig op mijn tractor door het veld, de andere dag lagen bij wijze van spreken de fotografen in de bosjes op mijn erf.” Dit is dan ook de reden waarom ze niet weet of ze nog een keer mee zou doen aan het programma. “Ik was naïef. Als ik wist dat ik zo vaak herkend en aangesproken zou worden op straat, had ik heel goed over mijn deelname gedacht.”

Liefde

Hoewel de relatie van Bertie en Esther strandde, vond Bertie dankzij BZV toch haar grote liefde. Na de breuk kreeg ze een relatie met Rosita, die ook een brief aan Bertie had geschreven. Naast liefde bracht Boer zoekt Vrouw Bertie nog meer mooie dingen. Het beroemd zijn heeft er voor gezorgd dat Bertie mee kon doen aan Expeditie Robinson. “Zonder dat programma had ik nooit meegedaan aan Expeditie Robinson. En dat is wel een van de leukste dingen die ik heb gedaan.”

Lees ook: Maarten uit Boer zoekt Vrouw vertelt over zijn brief naar Michelle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu, Flair | Beeld: KRO NCRV, Hans-Peter van Velthoven