Maarten uit Boer zoekt Vrouw vertelt over zijn brief naar Michelle

Michelle en Maarten Boer zoekt vrouw

De eerste brief schreef Maarten niet zelf…

Elk seizoen van Boer zoekt Vrouw zit televisiekijkend Nederland weer gekluisterd aan de buis. Zo zagen we het vorige seizoen dat maar liefst drie stellen de liefde vonden. Maar voordat dat zover was, was er even enige ophef over het programma. Zo was boer Remco niet helemaal eerlijk geweest over zijn deelname en maakte Maarten de tongen los omdat hij zijn brief niet zelf had geschreven…

Uiteindelijk kroop hij snel nog zelf in de pen.

Deelname

Na de voorstelaflevering van het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw kroop menig man en vrouw in de pen om een brief te schrijven naar de boer(in) van zijn of haar dromen. Alleen gold dit niet voor Maarten. Na het zien van de voorstelaflevering waren zijn moeder en zus zo enthousiast over Michelle dat zij een brief schreven aan de champignonkweker. Dit mag echter niet. Maarten werd daarom door het programma gebeld en moest alsnog zelf een brief schrijven. Hierdoor kwam zijn brief alleen wel een dag te laat. Gelukkig werd dit door de vingers gezien en werd Maarten door Michelle uitgenodigd voor de speeddate. In Jinek vertelt Maarten waarom hij in de eerste instantie niet zelf een brief had geschreven.

Brief

“Ik keek nooit Boer zoekt Vrouw”, verklaart Maarten nuchter tijdens Jinek. “Mijn moeder en zus wel. Zij zagen Michelle en toen dachten ze: dat is iemand voor Maarten.” Moeder en zus klopten bij Maarten aan dat hij zich moest opgeven, maar omdat Maarten het programma nooit keek zei hij tegen zijn familie: “Jullie doen maar, schrijf maar. Dan ben ik ervan af.” Maarten dacht in de eerste instantie dat hij er nooit weer wat van zou horen, omdat het programma -en Michelle- tig brieven krijgt, maar niets wat minder waar.

Opbellen

Michelle kreeg in totaal 326 brieven en ook die brief van Maartens moeder en zus werd opgemerkt. Maar op deze manier kon Maarten niet meedoen. “Ze hebben hem gebeld dat als hij meewilde doen, hij echt zelf moest schrijven”, vertelt Michelle. “Ik heb nog nooit zo snel een brief geschreven”, grapt Maarten vervolgens. Dit wierp zijn vruchten af, want de brief van Maarten viel al snel op. “Toen ik de brieven allemaal kreeg, was ik helemaal van de kaart. Ik was overdonderd. Ik las de brieven hardop, maar het kwam helemaal niet binnen. De volgende dag werd het rustiger en toen viel zijn brief meteen op.”

Maarten werd vervolgend uitgenodigd voor de speeddate, de dagdate en kwam uiteindelijk logeren op de boerderij. Michelle koos Maarten als haar ware Jakob en ze gingen samen op citytrip. Sindsdien zijn de twee een gelukkig stel. Een maand geleden werd bekend dat de twee inmiddels samenwonen.

Lees ook: Marian deed in 2012 ook mee aan Boer zoekt Vrouw en schreef een brief aan deze boer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Boer zoekt Vrouw, Jinek | Beeld: KRO-NCRV, Linelle Deunk