Dit is het beste tijdstip om deodorant op te doen

Op deze manier heb je er het meeste profijt van!

De een rolt met een deoroller onder de oksels na het douchen en een ander spuit deodorant onder de armholte als ze net zijn opgestaan. Hartstikke prima! Hoewel, er is een tijdstip waarop je het beste deo op kunt doen om er het meeste profijt van te hebben.

Wist jij dit?

Tijdstip

Zoals er een beste tijdstip is waarop je je benen kunt scheren, geldt dat ook voor het opdoen van deodorant. Je kunt het beste vlak voor het slapengaan anti-transpiratie deo op doen. Deze deo werkt ’s avonds het beste, omdat je zweetklieren dan veel minder actief zijn. ’s Nachts transpireer je daardoor minder. Tevens daalt je lichaamstemperatuur en heb je niet te maken met stressfactoren die overdag spelen, waardoor je ook weer minder zweet. Goed, als je zweetklieren nauwelijks actief zijn, is het voor je lichaam makkelijker om het middel dat zweten tegengaat in deo (de op aluminium gebaseerde werkzame stof), te absorberen en daar pluk je overdag de vruchten van!

Douchen

Ook als je ’s ochtends de dag graag begint met een douche, kun je ’s avonds deo opdoen. Als de antitransparant eenmaal goed is ingetrokken, hoort-ie (in de meeste gevallen) 24 uur te werken. Ongeacht of je restanten wegspoelt. Goed om te onthouden, toch?

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je ‘s avonds een douche neemt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Unsplash