Blegh: dit is het smerigste item in de keuken

En nee, het is niet het vaatdoekje…

De voorwerpen in de keuken en je keuken zelf horen schoon te zijn. Het is immers de plek waar je elke dag waarschijnlijk meerdere keren eten klaarmaakt. Als het aanrecht vies is, haal je vaak even een doekje over het blad en vervang je deze -hopelijk- dagelijks. Want dat vaatdoekje zit bomvol bacteriën. Hoewel velen denken dat dat doekje het vieste object in de keuken is, is niets minder waar.

Hier hadden wij niet aan gedacht.

Schoon huis

Dat een schoon huis geen overbodige luxe is, moge duidelijk zijn. Een stoffig huis is immers niet goed voor je gezondheid en als je schimmel in huis hebt kun je onder andere last krijgen van constante moeheid en hoofdpijn. Reden genoeg om het huis schoon te houden. Daarom maken we wekelijks verwoed het toilet schoon, nemen de we de badkamer onder handen en wassen we de lakens en handdoeken netjes op 60 graden. Zodra je al deze taken afhebt, is je huis weer schoon en voel jij je ook meteen een stuk schoner. Of toch niet? Er is namelijk een item in huis dat nog viezer is dan je toilet.

Vies, viezer, viest

Dat de wc zeker niet het schoonste object in huis is, komt vast niet als een verrassing. Maar als je bedenkt dat een bureau 400 keer zo vies is als een wc, gaan de haren in je nek overeind staan. Ook wonen er duizenden bacteriën op je telefoon, deurklink en in je handtas. Maar dat valt allemaal nog reuze mee als je weet hoe vies een theedoek eigenlijk is. Want een theedoek is al snel maar liefst 20.000 keer viezer dan een wc-bril! Hoe dan?

Lees het antwoord op de volgende pagina.

Pagina 1/2