BN’ers keren zich weer tegen #ikdoenietmeermee

‘De hashtag was niet goed gekozen’

Meerdere BN’ers spraken zich maandagavond uit tegen de coronamaatregelen. Dat viel bij veel mensen niet in goede aarde. Nu geven bekende Nederlanders verheldering over de hashtag #ikdoenietmeermee en klinkt er (nog meer) tegengeluid.

‘Niet goed gekozen’

Tim Douwsma was één van de BN’ers die op social media de hashtag #ikdoenietmeermee deelde, waarmee hij zich tegen de coronamaatregelen keerde. De actie werd door veel mensen slecht ontvangen. Nu relativeert Douwsma zijn uitspraken. “De hashtag was niet goed gekozen”, vertelt de zanger aan RTL Boulevard. “Dat was niet wat we bedoelden. Ik ben gewoon kritisch. We hebben veel vragen. En we ontkennen corona vooral niet. Ik sta volledig achter de zorg.”

‘Ik blijf kritisch’

De hashtag ‘ik doe niet meer mee’ is inmiddels vervangen door de hashtag ‘ik blijf kritisch.’ Ook Famke Louise, een ander gezicht achter de campagne, geeft nu aan dat ze heus niet tegen de coronamaatregelen is. “Het is niet dat ik schijt heb aan de anderhalve meter of andere coronamaatregelen. Het gaat me om het principe. Mensen willen hun ding doen, plezier maken. Mensen raken hun baan kwijt”, vertelde ze gisteravond bij Jinek.

Ik doe wél mee’

Britt Dekker keerde zich al snel openlijk tegen de actie. Met haar honderdduizenden Instagram-volgers deelde ze een openhartig verhaal over haar moeder. “Ik voel me verplicht er iets over te zeggen. Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degenen die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “mee blijven doen” om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen. #ikdoewelmee.”

View this post on Instagram

Hoi lieve lieve volgers. Velen van jullie zien bij artiesten waar jullie tegenop kijken de hashtag #ikdoenietmeermee voorbij komen. Aangezien jullie, mijn volgers, tot dezelfde doelgroep behoren voel ik me verplicht er iets over te zeggen. Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders,broers,zussen,geliefde,beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patie?nten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “ mee blijven doen “ om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen. #ikdoewelmee

A post shared by Britt Dekker (@brittdekker92) on

Veel bijval

Britt Dekker kan met haar verhaal rekenen op veel bijval, ook van andere BN’ers. “Mooi gesproken weer Britje, trots op je lieve mama! En terecht!” schrijft Wendy van Dijk. Ook Olcay Gulsen , Jan Versteegh, Freek Vonk, Anky van Grunsven, Rob Jetten en velen anderen reageren positief op de post van Britt. Tim Douwsma laat ook bij deze foto van zich horen: “Wij ook hier Britt! Maar kritische vragen stellen lijkt me niet meer dan logisch. Vanavond krijgen kritische wetenschappers en artsen een platform. Daar gaat ’t om.”

Lees ook: Coronavirus of gewoon een verkoudheid: kun je het verschil herkennen?

Bron: RTL Boulevard, RTL Nieuws | Beeld: Videostill RTL Boulevard, videostill YouTube