Gedurfd: deze twaalf BN’ers gaan uit de kleren voor het goede doel

De BN’ers poseren naakt om aandacht te krijgen voor overbevissing

Met een serie naaktfoto’s protesteren twaalf BN’ers tegen overbevissing. De BN’ers poseren met enkel een vis, om aan te geven hoe serieus dit ‘vergeten milieuprobleem’ eigenlijk is. Met deze campagne probeert de organisatie OurFish aandacht te krijgen voor overbevissing in Europese wateren. 

De bekende Nederlanders gingen uit de kleren voor de campagne van OurFish. 

Campagne

In totaal twaalf BN’ers waagden zich aan deze bijzondere campagne en trokken hun kleding uit voor de camera. Gedurfd, aangezien de foto’s op het internet door iedereen te bekijken zijn. De BN’ers hopen hiermee aandacht te krijgen voor de campagne Fishlove. Met deze foto roepen ze op een petitie te ondertekenen waarin ministers aan hun eerdere toezeggingen over overbevissing worden herinnerd.

BN’ers

Het is niet de eerste keer dat BN’ers uit de kleren gaan voor overbevissing. Onder andere Yolanthe Sneijder Cabau, Tygo Gernandt en Benja Bruijning deden vorig jaar al mee aan deze bijzondere campagne. Dit jaar wagen onder andere Dave Roelvink, Isa Hoes, Sophie Hilbrand, Tanja Jess, Inge de Bruijn, Kay Greidanus, Koen Hansen, Monic Hendrickx, Pip Pellens, Soenil Bahadoer, Thekla Reuten en Vivienne van den Assem zich aan deze fotoshoot.

Overbevissing

Overbevissing is een serieus probleem. Al een flinke tijd ligt de visquota hoger dan de bovengrens die wetenschappers adviseren. Hierdoor staat bijvoorbeeld de kabeljauw er slecht voor. Presentatrice Sophie Hilbrand – één van de BN’ers die deelneemt aan de campagne – legt uit bij haar foto uit: “Ik vind het belangrijk om erbij stil te staan dat de zee niet onuitputtelijk is.” Volgens Hilbrand moeten we niet alleen naar de vis kijken als consument, maar soms ook door een duikbril. “Het zijn mooie wezentjes waar we respect voor moeten hebben.”

Lees ook: Martien Meiland openhartig over bijzondere tijd in gayscene Amsterdam

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk