Goed nieuws voor Lydia Heuckeroth: boek van broer Gordon wordt aangepast

En dit gaat er aangepast worden

Na het verschijnen van de biografie van Gordon was zus Lydia Heuckeroth in tranen. Gordon beschuldigde hun ouders van misbruik, iets wat volgens Lydia helemaal niet waar is. Ze wilde dat het boek uit de schappen zou verdwijnen. Dat laatste gaat niet gebeuren, maar de volgende druk van het boek zal wél aangepast worden.

De derde druk van het boek wordt aangepast.

Misbruik

In het boek van Gordon vertelt de presentator dat hij als kind werd misbruikt en dat hij vermoedt dat zijn broers en zussen dit ook is overkomen. Volgens Lydia is dit niet waar en ze nam een advocaat in de arm. Inmiddels heeft Lydia al een kleine overwinning behaald. Er gaat namelijk het een en ander veranderen aan het boek.

Aanpassingen

Aan Shownieuws vertelt Lydia dat Gordon een foto in het boek heeft gebruikt van het hele gezin, waarvoor zij geen toestemming heeft gegeven. In de derde druk van het boek zal de foto niet te zien zijn. Maar wat nog wel belangrijker is voor Lydia: de passage over het misbruik wordt aangepast. Overigens was niet alleen Lydia de enige die deze uitspraak ontkrachtte, ook broer Johny beweert dat zij niet werden misbruikt door hun ouders.

Kort geding

Lydia vertelde eerder dat ze een advocaat had ingeschakeld en dat ze Gordon wilde aanklagen. De advocaat van Lydia heeft aan Shownieuws laten weten dat er nog aan de overige eisen wordt gewerkt. “Onze overige eisen zullen we in een bodemprocedure aanhangig maken en hoeven niet in een spoedprocedure.” Momenteel is het kort geding tegen Gordon volgens de advocaat nog niet formeel ingetrokken.

Uitgeverij

De uitgeverij van Gordons boek, Uitgeverij Overamstel, heeft inmiddels ook gereageerd op de ophef. “Wij hebben uiteraard kennisgenomen van het feit dat mevrouw Heuckeroth moeite had met enkele passages in het boek van Gordon, hebben dat serieus genomen en zijn daarover in contact gegaan met de advocaat van mevrouw Heuckeroth. Verder kunnen we er helaas geen uitspraken over doen.”

Lees ook: John Ewbank woedend om ‘leugens’ Gordon: ‘Het zijn onsmakelijke onwaarheden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill Shownieuws