Boerin Bertie blikt terug op Boer zoekt Vrouw-logeerweek

Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend

Boer zoekt Vrouw had zondagavond maar liefst 3,5 miljoen kijkers. Alle BZV-fans zaten gekluisterd aan de buis om de allereerste aflevering van de -soms ongemakkelijke- logeerweek te kijken. Zowel de boeren als de gasten zijn wat zenuwachtig. Boerin Bertie deed mee aan het seizoen 2014/2015 van Boer zoekt Vrouw en kan zich de logeerweek nog goed voor de geest halen.

Ze blikt terug op haar Boer zoekt Vrouw-avontuur.

Bertie

Boerin Bertie kreeg maar liefst 175 brieven. De keuze was reuze, maar uiteindelijk wist ze drie dames te selecteren voor de logeerweek. Boerin Bertie weet nog goed hoe dat was. Hoewel de boeren niet op zoek zijn naar extra personeel, wordt er wel vanuit de redactie verwacht dat er beelden worden geschoten van de logees die aan het werk zijn op de boerderij. “Vanuit de redactie wordt er natuurlijk wel verwacht dat je voor wat het bedrijf gaat doen en dat is ook logisch”, vertelt Bertie aan RTL Boulevard. “Het boerenbedrijf is echt wel een heel belangrijk deel van je leven. Het zijn misschien niet de meest ingewikkelde klusjes, maar het hoort er wel bij.”

Schaften

Niet alleen moet er een beetje worden gewerkt, het avondeten is ook elke keer weer een dingetje. Zo had boer Marnix al eten voor zijn dames in huis gehaald, maar kwamen de boontjes lekker makkelijk uit een blikje en kreeg Michelle niet zoveel hulp van haar logees tijdens het bereiden van haar eten. Op Twitter werd er honderduit over gepraat, maar boerin Bertie weet nog wel dat het verzorgen van eten niet zo makkelijk is als het lijkt. “Als je niks haalt ben je niet gastvrij en als je wel wat haalt en ze lusten het niet, dan dring je ze wat op. Dat is altijd een beetje ingewikkeld.”

Recht door Zee

Hoewel het begin van de logeerweek bij de meeste boeren nog wat voorzichtig gaat, kiest boer Jaap ervoor om de koe bij de horens te vatten. Hij vraagt zijn vrouwelijke gasten daarom meteen of ze zichzelf over een jaar op zijn boerderij zien lopen. Wellicht erg snel, maar Bertie begrijpt het wel. “In de praktijk zijn er ook nog altijd dames die denken: ‘Ik zie wel waar het schip strandt.’ Zo weet je wel gelijk waar je aan toe bent.” Ook was Bertie onder de indruk van boer Marnix die de harten van zijn logees te paard verovert. “Ik denk dat dat wel slim is. Dat je ook laat zien wat voor leuke dingen je kunt doen, dat het niet alleen werk is. Dat heeft me wel positief verrast.

Lees ook: Dave Roelvink moet zwaar door het stof in tv-programma ‘Effe geen cent te makken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: KRO-NCRV, Hnas-Peter van Velthoven