Britt Dekker doet in DWDD bijzondere oproep om eenzame ouderen te helpen

britt dekker dwdd

Britt probeert het eenzaamheidsvirus op deze manier te stoppen

Bezoekers zijn niet meer welkom in de verzorgingstehuizen, waardoor eenzaamheid bij ouderen een logisch gevolg is. Koning Willem-Alexander noemde dit tijdens zijn toespraak het eenzaamheidsvirus en dit bestrijden vraagt soms om behoorlijk wat creativiteit. Volgens Britt Dekker is hier een oplossing voor. De blondine schoof aan tafel in De Wereld Draait Door en deed een bijzondere oproep.

Britt’s Gouwe Ouwe

Voor haar nieuwe tv-programma Britt’s Gouwe Ouwe werkte de blondine in een verzorgingstehuis en woonde ze samen met de bejaarde bewoners. Helaas moesten de opnames van dit programma al gauw gestaakt worden, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Omdat Britt toch contact bleef houden met een aantal ouderen via haar iPad, kwam ze tot een leuke ontdekking.

Samen eten

“Terwijl ik met een bewoner aan het Skypen was, werd m’n friet koud”, legt Britt uit. “Dus ik zette haar op een stoel, pakte m’n friet met mayo en begon te eten en zei: ‘Het is net alsof we samen aan het eten zijn.’ Ze leefde helemaal op”, vertelt Britt glunderend.

Oproep aan iedereen

Omdat het ‘interactief eten’ zo goed in de smaak viel, kwam Britt op een geniaal idee. “Ga interactief eten. Geef je opa of oma een iPad, of doneer ze als je er een kwijt kan.” Hierdoor kunnen de ouderen volgens Britt beter contact houden met de buitenwereld en kunnen zij hun familie of kleinkinderen ook zien, in plaats van alleen spreken. “We kunnen de eenzaamheid misschien niet stoppen, maar het doet ze wel heel erg goed”, legt de blondine uit.

Heb jij een iPad over en wil je die doneren aan een verzorgingstehuis? Dan raadt Britt Dekker aan contact op te nemen met het dichtstbijzijnde verzorgingstehuis. 

Lees ook: De impact van corona op medewerkers in de zorg: ‘Niet alle helden dragen een cape’

Bron: LINDA | Beeld: Videostill DWDD