Dit is hoe je de cache van je iPhone wist om hem sneller te laten werken

iPhone cache legen
Met deze simpele truc werkt je iPhone ineens een stuk sneller!

Is je iPhone iets trager dan normaal? Apps die langzamer opstarten, simpele handelingen als WiFi aanzetten gaat moeizamer en video’s kijken lukt soms niet. Net als bij een gewone computer is het mogelijk dat de prestaties van je telefoon traag zijn omdat je cache vol zit. Om de zoveel tijd moet je die oude bestanden verwijderen om de vertragingstijd die je ervaart te verminderen.

Door het gebruik van internet en apps slaat je iPhone onnodige bestanden op, waar je telefoon snel vol raakt.

Voorbereiding

Ten eerste, als je het handig vindt om je wachtwoorden automatisch in te laten vullen in bepaalde apps, raden we je aan deze vast te leggen en op te slaan. Doe dit op een veilige plaats voordat je de cache opruimt. Wachtwoorden zullen na het legen van de cache niet meer automatisch ingevuld worden.

1. Cache legen

Ga naar ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Safari’. Blader door de lijst en klik op ‘Geschiedenis wissen en websitegegevens’. Klik op ‘Geschiedenis en gegevens wissen’ en dat is het!

2. Controleer je App storage

Controleer welke apps de meeste ruimte op je telefoon in beslag nemen door je opslag te bekijken.

Ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Algemeen’ in het menu. Klik op ‘iPhone-opslag’ in de lijst. Controleer de apps op je telefoon die de meeste ruimte in beslag nemen. Kies er een en kijk vervolgens naar het nummer voor ‘Documenten en gegevens’. Als de app te veel ruimte in beslag neemt, kun je deze verwijderen en opnieuw downloaden.

3. Opschonen

Als je gegevensbestanden zoals berichten, muziek of foto’s wilt wissen, raadpleeg dan de knop ‘Documenten en gegevens’ bij de aanbevelingen. Je kunt ervoor kiezen om grote bestanden te bekijken of automatische verwijdering van bepaalde items in te schakelen. Wis handmatig welke app-bestanden je niet meer wilt.

4. Verwijderen

Om een app te verwijderen, druk je op ‘App verwijderen’ en ga je naar de Apple Store om deze opnieuw te installeren. Als laatste stap kun je je iPhone opnieuw opstarten om het geheugen op te ruimen.

Een andere optie is om een app te installeren die de cache voor je opruimt. Sommige zijn gratis en sommige kosten een paar euro, en meestal moet je je telefoon verbinden met een Mac of pc om deze te kunnen gebruiken. Het kan de investering waard zijn, afhankelijk van hoeveel je in je cache verzamelt en hoe vaak het wordt opgevuld.

Door dit een keer per maand (of ten minste per kwartaal) te doen, zal je merken dat je iPhone soepeler zal werken. Daarnaast zal deze tip je iPhone ook veiliger houden!

Lees ook: Is de batterij van je iPhone snel leeg? Het kan door deze app komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TipHero | Beeld: Pexels