Chantal Bles lyrisch over Ananas Challenge om af te vallen

Chantal Bles

De fashionstyliste deelt op Instagram hoe de challenge werkt

Chantal Bles deelde vorige week dat ze is gestart met de zogenoemde Ananas Challenge. Een challenge waarbij je ananasschil kookt en daar een sap van maakt om wat kilo’s te verliezen. De styliste is er helemaal over te spreken, want dankzij het sapje houdt ze niet meer zoveel vocht vast in haar benen en buik. Sinds ze de tip deelde op Instagram is de methode viraal gegaan.

De styliste roept haar volgers op om ook mee te doen aan de challenge.

Ananas Challenge

De Ananas Challenge zou ervoor zorgen dat je een paar kilo’s kwijtraakt en dat je minder vocht vasthoudt. Chantal deelde dat ze de tip van de Ananas Challenge van haar huidtherapeute Sofia van het Knap Institute kreeg. Sofia komt zelf uit Equador en daar wordt deze methode -ook wel zumo de pinã genoemd- om vocht af te drijven al lang gebruikt. Bij deze methode drink je water dat van de schil van de ananas komt. Sinds Chantal de tip deelde is haar Instagram naar eigen zeggen ontploft.

Ananaswater

In ananas zitten diverse antioxidanten en voedingsstoffen die ontstekingsremmend werken en je lichaam een hoog vitamine C-gehalte en bromelaïne bieden. Tevens heeft de ananas en de schil een vochtafdrijvende werking. Door ananaswater te drinken kun je van het overtollige vocht dat je lichaam vasthoudt afkomen. Chantal legt op haar Instagramstories uit hoe het werkt.

Hoe maak je het?

“Mijn Instagram ontploft wat betreft het ananaswater, dus ik ga het jullie laten zien”, deelt Chantal in haar stories. “Doe drie liter koud water in een pan en haal de schil van de ananas”, begint ze. Let op dat je de schil van een onbespoten ananas gebruikt en deze goed schoonmaakt voordat je het gaat koken. Aangeraden wordt om de schil schoon te maken met een tandenborstel. “Doe de schil bij het water en breng aan de kook. Wacht tot het kookt, laat het staan en laat het water afkoelen”, vertelt ze.

Vochtafdrijvend

Chantal vertelt dat ze de drie liter opdrinkt in anderhalve dag en dat ze tussendoor ook nog water, thee en koffie drinkt. Ook grapt ze dat ze continu naar de wc moet, maar dat is het waard. “Ik doe dit en het bevalt me heel goed, omdat het vochtafdrijvend is. Ik houd best veel vocht vast in mijn benen en een beetje in mijn buik. Dit helpt heel goed.” Ze laat wel weten dat je ook op je voeding moet letten als je met deze methode wilt afvallen. “Even voor de duidelijkheid, het is niet dat je hiervan kilo’s zult afvallen als je je chocolaatjes door blijft eten.” Voor de Ananas Challenge heb je de vrucht zelf niet nodig, alleen de schil, maar van de vrucht zou je nog een shake kunnen maken of deze gewoon op kunnen eten.

Lees ook: Om deze reden moest Beau eerder stoppen met Five Days Inside

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Chantal Bles, Knap Institute | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk