Claudia de Breij woedend om ‘jodenvergelijking’ Farmers Defence Force

Claudia haalt uit naar de organisatie in een Twitterbericht

Boeren van Farmers Defence Force stellen dat Nederlandse boeren zich in dezelfde positie bevinden als joden in nazi-Duitsland. Een uitspraak dat bij de Nederlandse zangeres Claudia de Breij totaal in het verkeerde keelgat is geschoten. In een bericht op Twitter haalt ze uit naar de organisatie.

Nederlandse boeren vergelijkbaar met nazi-Duitsland

Claudia de Breij is het niet eens met de uitspraak die Farmers Defence Force hebben gedaan betreft de positie waarin de Nederlandse boeren zich op het moment bevinden. Volgens de organisatie zitten de Nederlandse boeren in een vergelijkbare situatie als de joden in nazi-Duitsland. Ondanks de boze reacties die de organisatie heeft gehad na de uitspraak die afgelopen weekend is gedaan, blijven ze achter de vergelijking staan.

Twitter Claudia de Breij

“Namens History Defence Force kan ik melden dat mensen die hun lot vergelijken met dat van de joden in de Tweede Wereldoorlog gratis alle delen van dr. Loe de Jong kunnen krijgen. Op hun hoofd”, schrijft de woedende Claudia op Twitter. De verwijzing naar Loe de Jong maakt de zangeres omdat de historicus na de oorlog de nazi-periode documenteerde in een lijvig boekwerk.

‘Geen historisch besef’

Mark van den Oever, de voorman van de Framers Defence Force, maakte de ‘jodenvergelijking’ afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van de Provinciale Staten van Brabant. Veel organisaties, waaronder de joodse belangenorganisatie CIDI en LTO Nederland, reageren woedend op de vergelijking van Van Den Oever. Volgens de organisaties heeft Van Den Oever geen historisch besef of empathie met de Holocaust-slachtoffers.

Lees ook: Man van Femke Halsema krijgt taakstraf vanwege verboden wapenbezit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR Agency, Saskia Bagchus