Man van Femke Halsema krijgt taakstraf vanwege verboden wapenbezit

Robert Oey, de man van Femke Halsema, krijgt een taakstraf van 40 uur

Afgelopen zomer kwamen Femke Halsema en haar man Rober Oey in het nieuws vanwege de arrestatie van hun zoon. De 15-jarige jongen droeg een verboden wapen bij zich. Dit wapen bleek van Robert Oey te zijn. Vandaag heeft de officier van justitie tijdens een besloten OM-zitting uitspraak gedaan over dit voorval.

Onrust op een verlaten woonboot

De zoon van Femke Halsema en Robert Oey werd afgelopen zomer opgepakt. Hij zorgde op een verlaten woonboot in Amsterdam voor flink wat onrust. Met een verboden wapen – een gas/alarm revolver – trapte hij samen met wat vrienden rotzooi op een verlaten plek. Toen de politie op de overlast afkwam, gooide de zoon van Femke Halsema in paniek het wapen weg.

Verboden wapen

Het verboden wapen bleek een onklaar gemaakte revolver. Robert Oey had naar eigen zeggen de revolver van een vriend geleend voor een filmproductie en had het wapen meegenomen naar hun woning. Halsema zou hier niets van weten en gaf eerder al aan dat het wapen nooit in huis had mogen liggen.

Taakstraf van 40 uur

Het voorhanden hebben van een wapen is verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft vandaag in een besloten hoorzitting bepaald dat Robert Oey er niet zomaar vanaf komt. Oey krijgt een taakstraf van 40 uur. Daarnaast krijgt hij twee weken de tijd om zich te verzetten tegen de beslissing van de officier van justitie.

Lees ook: Martien Meiland doet boekje open over heftige periode in zijn jeugd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR Agency, Daniel Kroll