Collega’s Luke Perry reageren op plotselinge overlijden van de acteur

Shannen Doherty had nog contact gehad met de acteur

Luke Perry, die door zijn rol als Dylan McKay in Beverly Hills 90210 faam verwierf, is gisteren op 52-jarige leeftijd overleden. Vrijdag werd de acteur getroffen door een zware beroerte. Hij was in het bijzijn van zijn familie en hechte vrienden toen hij zijn laatste adem uitblies. De acteur was bij velen geliefd en stond bekend als een vriendelijke man, (oud)collega’s en vrienden van de acteur reageren op social media op het overlijden van de acteur.

Hollywood rouwt om het overlijden van Luke.

Overleden

Luke Perry overleed in het bijzijn van zijn twee kinderen Jack en Sophie, verloofde Wendy Madison Bauer, ex-vrouw Minnie Sharp, zijn moeder Ann Bennett, stiefvader Steve Bennett en broer Tom Perry en zus Amy Coder. Ook waren er nog andere familieleden en hechte vrienden aanwezig. De woordvoerder van Luke laat in een statement weten dat de familie de steun van alle fans enorm waardeert en dat de familie nu in rust wil rouwen om het grote verlies. Zowel familie als vrienden van Luke zijn gebroken door het nieuws. Op Twitter en Instagram delen Luke’s vrienden en collega’s warme herinneringen aan de acteur.

Shannen Doherty

Luke Perry en Shannen Doherty werden allebei bekend door hun rol in Beverly Hills 90210. De tienerserie stopte in 2000, maar de twee hadden nog regelmatig contact. Zo had de 47-jarige actrice afgelopen week ook contact met hem. Toen de pers Shannen vroeg naar het contact, liet de actrice weten er niet over te willen praten. “Ik kan het er hier niet over hebben, want anders begin ik te huilen. Ik houd van hem en hij weet dat ik van hem houd. Hij is Luke en hij is mijn Dylan”, zo refereert Shannen naar zijn Beverly Hills 90210-personage.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My friend. Holding you tight and giving you my strength. You got this.

Een bericht gedeeld door ShannenDoherty (@theshando) op

Collega’s

Vele collega’s en oud-collega’s van Luke Perry hebben hun verdriet geuit via social media. Luke Perry zal deze zomer voor het laatst in een film te zien zijn. Hij speelde in de nieuwe film van Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, waar hij onder andere met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Al Pacino in te zien is. Leonardo DiCaprio brengt via Twitter een eerbetoon aan de overleden acteur uit. “Luke Perry was een ontzettend aardige en waanzinnig getalenteerd artiest. Het was een eer om met hem te hebben mogen werken. Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar hem en zijn dierbaren.”

Ook reageerden Beverly Hills 90210-collega’s Ian Ziering (Steve Sanders) en Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman) en andere acteurs die het genoegen hadden met Luke te werken op social media. Jennie Garth (Kelly Taylor) liet in een statement aan People weten: “Mijn hart is gebroken, hij betekende zo veel voor heel veel mensen. Hij is een heel speciaal persoon. Ik deel mijn verdriet met zijn familie en al zijn geliefden. Wat een vreselijk verdriet.”

Bron: Us Magazine, RTL Nieuws | Beeld: videostill