Ondanks commotie gaat Yvon Jaspers door met tv-programma ‘Onze Boerderij’


Yvon Jaspers laat in de talkshow Jinek weten gewoon door te gaan met het programma Onze Boerderij

In de nieuwe serie Onze Boerderij promoot presentatrice Yvon Jaspers het boerenleven. Toch heeft het nieuwe tv-programma voor veel commotie gezorgd, omdat de presentatrice hetzelfde werk doet voor veevoederconcern ForFramers. Op dit moment doet Het Commissariaat voor de Media onderzoek naar deze structurele bijverdienste van Yvon Jaspers.

Afgelopen maandag liet de KRO-NCRV weten op het punt te staan het contract van Yvon Jaspers te verlengen.

‘Fijn geld’

Gisteravond was Yvon Jasper te gast in de talkshow Jinek. In de show erkende de presentatrice ‘fijn geld’ te krijgen voor haar werk voor ForFarmers. Zelf ziet Jaspers hier geen kwaad in. “Het is heel onschuldig werk, ik heb geen kwade bedoelingen”, zo stelt Jaspers. “Ik heb alleen maar liefde voor de boeren. Ik vind het zo mooi om met die mensen te praten, ik leer er zoveel van. Ik word er gelukkig van.”

Aantijgingen Albert Verlinde

Volgens Yvon Jaspers zou het Commissariaat, als berispen voor deze nevenfunctie, zorgen voor veel problemen voor presentatoren in Hilversum. “Dan kan niemand in Hilversum meer werk doen buiten de televisie.” In 6 Inside stelde presentator Albert Verlinde maandag dat de contractonderhandelingen moeizaam zouden verlopen, onder meer omdat Jaspers compensatie wil voor de nevenactiviteit die je niet meer zou mogen doen. Jaspers ging tijdens haar interview in Jinek niet in op deze aantijgingen van Verlinde.

Geloofwaardigheid NPO op het spel

De Boer Zoekt Vrouw-presentatrice lag al eens eerder onder vuur vanwege mogelijke belangenverstrengeling. In 2011 kreeg BNNVARA namelijk een boete van 50.000 euro voor het uitbundig aanprijzen van het boerenservies van Yvon Jaspers. De commotie rond haar nevenfuncties bij ForFarmers leidde onder meer tot Kamervragen. Zo zegt minister Arie Slob (Media) af te willen wachten wat er uit het onderzoek van het Commissariaat voor de Media komt. Een woordvoerder bevestigt dat het onderzoek nog steeds lopende is. Journalistenvakbond NVJ geeft aan dat de schijn van belangenverstrengeling de geloofwaardigheid van de NPO op het spel zet.

Lees ook: Michelle en Maarten wonen officieel samen en zijn dolgelukkig!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: videostill